Rådgivning 70 23 27 50

Her

Hanne Kirkegaard

Foredragsholder - Hanne Kirkegaard

Hanne er født i 1970, bor i Aarhus og holder faglige foredrag i hele landet om spise- og personlighedsforstyrrelser samt rollen som pårørende.

Hanne er uddannet cand.mag. i dansk og psykologi i 2001 og psykoterapeut MPF i 2011. Hun er medlem af Dansk Psykoterapeutforening.

Hanne har arbejdet som selvstændig psykoterapeut i eget firma siden 2012, og tilbyder terapi, coaching, foredrag, gruppeterapi, parterapi, akut psykologisk krisehjælp samt supervision til fagfolk. Hun har stor erfaring i at arbejde med mennesker med spiseforstyrrelse og deres pårørende.

Hanne har også erfaring som ekstern mentor ved Aarhus Kommune, hvor hun mellem 2012 og 2017 havde stor berøring med mennesker med personlighedsforstyrrelse. Hun har ligeledes stor undervisningserfaring gennem jobs som gymnasie- og højskolelærer i en årrække.

Hanne har siden 2007 tilbudt foredrag om psykologiske og psykiatriske emner, fx om spiseforstyrrelser, personlighedsforstyrrelser og rollen som pårørende. Du kan læse mere om hendes fire foredrag neden for.

Du er velkommen til at henvende dig, hvis du vil høre mere. Du må meget gerne oplyse, at du har set hendes foredrag omtalt her på SINDs hjemmeside, da hun også tilbyder foredrag i eget regi.

Livet som pårørende – et foredrag om de pårørendes vilkår og udfordringer

Foredraget handler om livet som pårørende. Deres vilkår. Deres ofre, kampe og personlige omkostninger ved at stå nær et familiemedlem, som enten har været fysisk eller psykisk syg. I foredraget er det de pårørende, der sættes i centrum. Det er deres historier og erfaringer, som vi skal dykke ned i.

Det er Hannes intention og håb, at tilhørere af foredraget kan spejle sig i dele af de fire case-historier, hente viden og erfaringer og evt. selv bruge det i deres eget liv og hverdag. Ligeledes kan der være deltagere, som en dag oplever et medmenneske blive ramt hårdt som pårørende og gennem foredraget opnår sparring i forhold til støtte og gode reaktioner over for et menneske, som er presset fysisk eller psykisk, og derfor har brug for omsorg og hjælp.

Foredragets indhold:

  • Fakta og viden om pårørendes vilkår: Fysisk, psykisk, socialt og økonomisk
  • De pårørende i centrum – deres historier, perspektiver og erfaringer
  • Fire pårørendes historier: En fars, en mors, en søsters og et barns historie som pårørende
  • Opsummerende erfaring fra de fire case-historier. Hvordan passer du på dig selv som pårørende? Hvordan bedres de pårørendes vilkår?
  • Debat, spørgsmål og erfaringsudveksling

Du kan læse mere her.

I en relation med en personlighedsforstyrret person – hvordan er det at være pårørende? Og hvorfor er det nogle gange svært for begge parter?

Personlighedsforstyrrelser kan overordnet karakteriseres som nogle afvigende personlighedstræk. En personlighedsforstyrrelse viser sig ved den måde, som personen føler, tænker, opfatter og forholder sig til andre mennesker på. Hvis ens personlighed afviger meget fra gennemsnittet i den kultur, som man lever i, så kan det betyde, at man har en personlighedsforstyrrelse. De afvigende træk vil vise sig i form af urimelige eller uforståelige reaktioner i personlige og sociale situationer.

Personlighedsforstyrrelser udvikles i et menneske pga. svigt og mistrivsel ift. nære tilknytningsrelationer under de første leveår, og ofte har der været historik med overgreb, forsømmelse, ustabilitet, grænseløshed og utryghed i barndommen for den person, der udvikler personlighedsforstyrrelsen.

Foredragets indhold:

Jeg vil gennemgå træk og udtryk for tre personlighedsforstyrrelser:

  • Dyssocial (psykopatisk) personlighedsforstyrrelse
  • Narcissistisk personlighedsforstyrrelse
  • Emotionelt ustabil (borderline) personlighedsforstyrrelse

I løbet af foredraget vil der være mulighed for debat, spørgsmål og erfaringsudveksling, hvor jeg er tovholder.

Foredraget varer to timer inklusiv debat.

Målgruppen er berørte mennesker, pårørende, behandlere og professionelle.

Du kan læse mere her.

Dansen om den varme grød: Hvordan vi møder et medmenneske med tegn på spiseforstyrrelse - et foredrag om anoreksi, bulimi, overspisning og ortoreksi

Foredraget handler om, hvad der sker, når vi i vores dagligdag kommer i den situation, at en i vores omgangskreds (fx et familiemedlem, en kollega eller en medstuderende) ikke trives og lider af en spiseforstyrrelse.

Hvad gør vi, når vi opdager dette? Danser vi om den varme grød, eller tager vi kontakt og taler om det?

Mistrivsel kan bl.a. komme til udtryk i form af spiseforstyrrelse eller anden form for selvskade. I de tilfælde hvor vi holder os tilbage, så er det ofte ud fra en følelse af magtesløshed, eller fordi vi mangler viden ift. de problemer, som vi iagttager hos det menneske, der lider af spiseforstyrrelsen.

Foredraget varer halvanden time inklusiv debat.

Målgruppen er berørte mennesker, pårørende, behandlere og professionelle.

Du kan læse mere her.

Jeg kan ikke redde dig, men jeg kan gøre en forskel!

Et foredrag om mit arbejde med mennesker, der er hårdt ramt i eksistensen, har store tilknytnings- personlighedsforstyrrelse, senfølger af seksuelle overgreb samt psykiatriske diagnoser.

I min daglige kontakt og i forløb og samtaler med psykisk sårbare mennesker stilles der store krav til min egen evne til ikke at falde i "redderfælden". I foredraget fortæller jeg om et meningsfyldt, smukt og spændende arbejde som terapeut, mentor og kontaktperson, og arbejdets forcer - men også om de faldgruber, som jeg skal være opmærksom på.

Foredraget varer halvanden til to timer inkl. debat.

Målgruppen er berørte mennesker, pårørende, behandlere og professionelle.

Du kan læse mere her.