Rådgivning 70 23 27 50

Her
DLT-rygter

Syv svar på de mest stillede spørgsmål til SINDs rådgivere på 70232750

Rådgiverne og andre SIND-frivillige får især spørgsmål om svære følelser, om medicin og om behandlingspsykiatrien/socialpsykiatrien. Her er nogle af deres forslag og anbefalinger

Arrangementer og aktiviteter, hvor man mødes fysisk, er desværre aflyst i SIND. Men SINDs landsdækkende telefonrådgivning på 70232750 holder åbent så meget som muligt. Åbningstiden er uændret 60 timer om ugen i resten af marts. Også BenzoRådgivningen vedr. medicinafhængighed er bemandet så meget som muligt. Der kan desværre opstå ventetid, så vi beder alle være tålmodige.

Husk at passe godt på hinanden og at følge anbefalingerne på www.coronasmitte.dk

Rådgiverne og andre SIND-frivillige får især spørgsmål om svære følelser, om medicin og om behandlingspsykiatrien/socialpsykiatrien. Her er nogle af de forslag og anbefalinger, de giver videre. Du er meget velkommen til at ringe på 7023 2750, hvis du har brug for at tale med vores rådgivere.

Opsøg dialog

1 - Opsøg dialog

Alle er bekymrede i disse dage. Husk at det er helt naturligt, hvis du føler dig bange. Tal med andre om angst og bekymringer. Hvis du bor alene, så brug telefonen og nettet. Hvis du kender en, der er ensom, så hold kontakten.

DLT-medier

2 - Sæt nyhedsstrømmen på pause

Det er vigtigt at holde pauser fra nyhedsstrømmen om coronavirus/covid-19. SINDs rådgivere anbefaler, at du kun åbner to gange om dagen og undgår tidspunktet før sengetid.

DLT-søvn

3 - Få din søvn

I disse dage opstår døgnet rundt mange tanker, og der er mange informationer, du hele tiden skal forholde dig til. Men det er vigtigt, du opsøger pauser og prøver at få mindst otte timers søvn. Manglende søvn kan gøre ængstelse til angst.

DLT-vær aktiv

4 - Brug din krop og dine hænder

Tænk tilbage på skemaet, da du gik i skole. På samme måde er det godt at skabe struktur i hverdagen. Planlæg både praktiske gøremål, hjemmetræning og aktiviteter, der fremmer, at du slapper af. Fx musik, bøger, kryds og tværs, strik eller andet.

DLT-rygter

5 - Bevar din skepsis overfor rygter

Oveni den bekymring, alle oplever i takt med udmeldingerne fra myndighederne, så er det ikke svært at støde på rygter og konspirationsteorier. Fx på de sociale medier. Ofte viser rygter sig at være forkerte. Husk din kritiske sans og lyt kun til troværdige kilder. Myndighederne informerer hurtigt og omfattende. Hvis du kun lytter til dem, er du opdateret.

6 - Undgå bekymring om medicin

Hvis du bruger medicin, så bemærk, at myndighederne har umuliggjort hamstring på apotekerne og er meget opmærksomme på at sikre forsyning af medicin, mad og andre nødvendige varer.

DLT

7 - Vær tålmodig med behandling

SIND følger nøje situationen i behandlingspsykiatrien/socialpsykiatrien og får mange henvendelser. I SIND oplever vi, at der gøres en stor indsats for at skabe løsninger, så flest mulige får bedst mulig hjælp. Både i forbindelse med ambulant behandling og indlæggelser. Alt i alt ser det ud til, at situationen håndteres OK efter omstændighederne, men forsinkelser og fejl kan ikke undgås. Vi opfordrer alle til at være tålmodige i en vanskelig tid for patienter, personale og pårørende. Hvis du oplever, at du bliver dårligt behandlet, vil vi gerne rådgive og hjælpe i det omfang, vores ansatte og frivillige kan. Kontakt i første omgang vores rådgivning på 7023 2750, hvor der desværre kan opstå ventetid.