Rådgivning 70 23 27 50

Her
Musiker Joakim Lykke støtter SIND

SIND-støttekoncert og ny single: Udsatte unges oplevelser får liv i Joakim Lykkes nye sang

SINDbladet

Siden 2020 har Joakim Lykke fra Herning optrådt ved flere end 250 små og store koncerter ved siden af arbejdet med udsatte unge. Nu støtter han SIND med optræden og salg af musik. Du kan fx opleve Joakim til en SIND-støttekoncert i Ikast 2. maj

Af Henrik Harring Jørgensen

(Denne artikel er også med i SINDbladet, der udkommer 1. maj 2024) ”Hvorfor skulle et ungt menneske dø alt for tidligt?”

Sådan spørger 45-årige Joakim Lykke fra Herning. Han har i sit arbejdsliv mødt og hjulpet mange udsatte unge med misbrug. De tacklede livet vidt forskelligt. En af dem – en ung mand – gjorde et ekstra stort indtryk: Trods hjemløshed og afhængighed mødte han altid omgivelserne med et smittende godt humør. Også da han fik en lejlighed. Joakim troede, han nu havde fået medvind i livet. Men det viste sig, den unge mand kort efter var død i en alt for ung alder. 

”Udviklingen er uhyggelig. I Danmark får flere og flere unge det svært. Nogle står i en alt for tidlig alder med en bagage med misbrug, diagnoser, hjemløshed og overgreb. Der er behov for flere tilbud og mere støtte. Desuden skal vi som samfund blive meget bedre til at følge de unge, efter de har afsluttet et forløb.”

 

Kort om Joakim Lykke:

  • Du kan læse mere om Joakim Lykke på Facebook.
  • Du kan høre Joakims musik på flere platforme. Fx Spotify.
  • Du kan opleve Joakim til en SIND-støttekoncert i Ikast 2. maj kl. 20.00 på Bakkehuset, Strøget 47. Se mere på Facebook.

...

Alvorlige oplevelser

Dødsfaldet gjorde stort indtryk på Joakim, hvis liv heldigvis hver dag også byder på mange gode oplevelser. Han nyder hverdagen som familiefar med tre livlige døtre, arbejdslivet med projekter, der hjælper udsatte unge, og bijobbet som sangskriver og musiker med tæt kontakt til publikum. Både smilene, glæden, bekymringen og eftertanken præger hans sange. Du kan fx lytte med på Spotify og ved et væld af små og store koncerter. Siden 2020 er det blevet til mere end 250 aftener bag mikrofonen med blandingen af mørke og lyse sange.

Joakim besluttede tidligere i år, at hans nyeste single – der udkommer 28. marts - både skal give bringe udsatte unges tanker og følelser ud til  et større publikum og samtidig bidrage til at forbedre indsatsen i samfundet. Indtægterne fra salg af CD’erne går ubeskåret til SINDs aktiviteter. Han har desuden tilbudt at optræde gratis i flere SIND-lokalafdelinger. En støttekoncert 2. maj kl. 20.00 i Ikast med gratis entré er også kommet i kalenderen. (Se faktaboks – red.)

Fuld mor bag rattet

Sangen er en mosaik af følelser, oplevelser og indtryk, de mange unge har delt med Joakim gennem årene. Fx den unge mand, der alt for tidligt gik bort. Vi hører også om følelserne hos en ung kvinde, hvis barndom blev utryg og uforudsigelig, fordi hendes far var alkoholiker. Inspirationen til sangtitlen ”Highway 15” stammer fra en mand, der som barn oplevede, at moren midt på hovedvejen faldt i søvn bag bilens rat, fordi hun var fuld.

”Med den alvorlige sang vil jeg gerne bidrage til, at vi i Danmark bliver bedre til at se, forstå og støtte mennesker med udfordringer. Med alle mine sange – både de muntre og de melankolske – håber jeg, at musikken kan skabe gode oplevelser og fællesskab, når jeg optræder og forhåbentlig samtidig får skabt økonomisk støtte til SIND,” siger han.  

Du kan købe Joakims CD på SINDs webshop. Prisen er 100 kr.

Emne