Rådgivning 70 23 27 50

Her

Waldemar Ahrenkiel Hansen

Portræt af SIND-foredragsholder: Waldemar Ahrenkiel Hansen

Waldemar er født i 1992, bor i Kolding og holder foredrag i Trekantområdet om at have kæmpet sig tilbage efter en hård opvækst og psykisk sygdom.

Jeg har siden, at jeg var helt lille aldrig passet ind nogle steder. Jeg har mærket, hvordan systemet svigter, når man har allermest brug for det.

Jeg vil gerne dele min historie, min viden og mine egne erfaringer med andre igennem foredrag, fordi jeg ved, at det kan hjælpe og give andre håb og støtte at se og høre andre, som har gjort det. Jeg brænder for at dele min viden om at være i psykiatrien i mange år, både som barn, ung og voksen, men samtidig også sprede budskabet om, at man godt kan komme ud af sin sårbarhed og kæmpe sig tilbage til et så "normalt" liv som muligt, selvom man har udfordringer, uden at være i systemets hårde hånd – også at det er okay efterfølgende at erkende, når man har det svært og har brug for hjælp igen.

I dag har jeg lagt en førtidspension bag mig og kæmpet mig tilbage til samfundet. Jeg er i gang med en fuldtidsuddannelse og er lærling på fuld tid (37 timer). Derudover bruger jeg naturen som min legeplads. Der hvor mine indre batterier bliver ladt op er, når jeg sidder på min mountainbike og suser igennem skoven. Jeg bruger desuden min fritid på at lave en del frivilligt arbejde, holde foredrag og tage kampen op imod vores system og dets håndtering af vores anbringelsesområde.

Når systemet giver op og kampen tages i egen hånd

En livsrejse fra at være opgivet af systemet til at tage kampen op på egen hånd.

Mit foredrag handler om min livshistorie igennem en hård opvækst, et system der har svigtet massivt, livet med psykisk sygdom og rejsen til at komme ud på den anden side.

I mit foredrag kommer I med på en levende rejse igennem, hvordan det er at gå fra at være på samfundets bund, ikke blive lyttet til af systemet, at blive kastet rundt, at blive anbragt udenfor hjemmet, at blive nedbrudt gang på gang, at blive banket af sine forældre, at være i et stofmisbrug, ryge ind og ud af psykiatriske afdelinger -Til i dag at have kæmpet og kæmpet mig op til at stå på egne ben uden systemet, at gå fra førtidspension til at være i uddannelse og 37 timers arbejde på læreplads uden støtte.

I mine foredrag vil jeg bl.a. komme omkring følgende emner:

1. At vokse op i en dysfunktionel familie:

  • Når råb om hjælp ikke bliver hørt.
  • At være anbragt i Tvind Regi og kommunalt regi.
  • Fra massiv misbruger til clean på 14 dage uden hjælp. 

2. At være svingdørspatient på Psykiatrisk afdeling:

  • Fra ADHD til Paranoid skizofren -> Fra Paranoid skizofren tilbage til ADHD
  • At genopleve traumer og få Kompleks PTSD-diagnosen.

3. 2016 - året, hvor jeg blev opgivet af systemet og placeret på en førtidspension:

  • Deltager i forskningsprojektet - Om at trappe ned i medicin, med en skizofreni diagnose

4. Når kampen tages i egen hånd:

  • Farvel til systemet -> Hej til det skræmmende voksne liv
  • Farvel til den offentlige psykiatri - Hej til privat psykiater
  • Fra førtidspensionist til lærling på elevløn og 37 timers arbejde. 
  • Erkendelsen af at det er okay at bede om hjælp

Mine foredrag varer som regel et par timer (2-3 timer). I denne tidsperiode vil der være mulighed for spørgsmål og debat og en indlagt pause halvvejs igennem. 

Jeg holder primært foredrag i Trekantområdet, da jeg er begrænset af ikke at have bil og derfor kommer rundt med det offentlige eller på cykel.

Mine foredrag vil primært ligge onsdag aften og evt. weekender pga. mine arbejdstider. 

Jeg kan kontaktes alle hverdag og weekender på mail. Der er også mulighed for mobil kontakt alle hverdagsaftener efter kl. 18.00 og onsdage efter kl. 16.00.

Jeg laver i øvrigt videoer på de sociale medier. Jeg blev på et tidspunkt spurgt af flere af mine følgere, om jeg ville lave en video om "ikke at give op". Den kan som et eksempel findes her.