Rådgivning 70 23 27 50

Her
formand

Det mener SIND om fremtidens beskæftigelsesindsats: Rettigheder og ankemuligheder er afgørende

Et nyt udspil om fremtidens beskæftigelsesindsats lægger op til omfattende forandringer. SIND ser positivt på intentionen om, at mennesker med udfordringer – fx grundet handicap, sygdom eller misbrug – skal behandles mere værdigt og mødes med mindre kontrol og mere tillid.

24. juni offentliggjorde en ekspertgruppe et udspil til politikerne om fremtidens beskæftigelsesindsats. Forslaget peger bl.a. på forenkling af regler og indsatser, nedlæggelse af jobcentre  samt en markant besparelse på op imod tre mia. kr. årligt. Der lægges op til, at kommunerne skal have mere frihed til selv at tilrettelægge indsatsen. 

SIND ser positivt på ekspertgruppens intention om, at mennesker med udfordringer – fx grundet handicap, sygdom eller misbrug – skal behandles mere værdigt og mødes med mindre kontrol og mere tillid. Spørgsmålet er dog, om der i fremtiden er tilstrækkeligt med ressourcer til at hjælpe mennesker med psykiske eller fysiske udfordringer. Uanset om de skal ind på arbejdsmarkedet eller fx på førtidspension, er der brug for at bevare de tiltag, der virker i dag.

”En relevant bekymring er, om vi som samfund kan sikre kvalitet i indsats og beslutninger, når kommunerne får betydelige frihedsgrader. Intentionerne i oplægget er positive, men samtidig kan vi se, at der skal spares væsentlige beløb. SINDs fokus er, at regler og ressourcer skal sikre, at der er plads og pligt til at se det enkelte menneske. SIND vil i den videre proces arbejde for at forebygge, at postnummeret og det kommunale budget afgør, om man hjælpes videre i livet eller bremses. Landsforeningen ønsker, at den enkelte sikres minimumsrettigheder og en klar mulighed for at anke afgørelser, som fremstår urimelige og dårligere end i det nuværende system,” siger SIND-formand Mia Kristina Hansen.

Udspillet fra ekspertgruppen om fremtidens beskæftigelsessystem kan læses her. 


https://sind.dk/stoet-os/giv-et-bidrag/doner-som-privatperson

Vil du støtte vores indsats for at forbedre forholdene for mennesker med sindslidelse og deres pårørende?