Rådgivning 70 23 27 50

Her
Pressefoto 1: Knud Kristensen tværformat i farve

Det mener SIND: Utilfredsstillende økonomiaftale mellem kommunerne og regeringen

Politik i medierne

Aftalen mellem regeringen og KL, Kommunernes Landsforening, om kommunernes økonomi for 2022 tilfører ikke nye ressourcer til handicap- og psykiatriområdet

Regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) er blevet enige om rammerne for kommunernes økonomi i 2022. Der er blevet plads til et løft af den såkaldte serviceramme på 1,4 mia. kr., men socialområdet får ikke del i de ekstra penge.

”Det er dybt skuffende – og helt utilfredsstillende,” siger SIND-formand Knud Kristensen og beskriver aftalen som "noget hø".

"Det bliver til et stort nul til handicap og psykiatri," siger han og påpeger, at der er et stærkt behov for at styrke området.

Knud Kristensen ser dog enkelte lyspunkter i aftalen: Økonomiaftalen lægger op til, at der nedsættes et ekspertudvalg, som skal se på det specialiserede socialområdes fremtidige organisering og økonomi, hvilket er positivt. Desuden rummer aftalen intentioner om at styrke retssikkerheden på handicapområdet og om ny lovgivning om helhedsorienteret indsats for borgere med komplekse problemer.

"Men uden penge kommer man ingen vegne. Nu må vi så sætte vores lid til, at der kommer nogle penge til socialområdet i forbindelse med finansloven for 2022 og med tiårsplanen for psykiatri," håber SIND-formanden.