Rådgivning 70 23 27 50

Her
Familie set bagfra

Onlineudgave af SIND-nyhedsbrev: Nye aktiviteter, nye udvalg og nyt SINDblad

Nyhedsbrev

Velkommen til onlineudgaven af vores nyhedsbrev for dig, der er aktiv eller overvejer at blive det i SIND - Landsforeningen for psykisk sundhed. Vi fortæller i dette nyhedsbrev om: Genåbning | Efterlysning af frivillige til nye udvalg og fora | Nyt SINDblad udkommet | Ordførere fra otte partier om forventningerne til 10-årsplanen for psykiatrien | SIND i medierne | Sådan betaler du medlemskontingent  

Genåbning: Coronarestriktionerne er ophævet de fleste steder

I hele samfundet – også SIND – kan du nu deltage i en bred vifte af aktiviteter. Enkelte hospitaler, institutioner og bosteder m.v. har dog fortsat restriktioner.

Tirsdag den 1. februar markerer afslutningen på en lang periode med coronarestriktioner. Genåbningen mærkes også i SIND. Landsforeningen står bag mange forskellige aktiviteter, som du kan læse mere om i vores aktivitetskalender og i vores oversigt over tilbud. Mange lokalafdelinger afholder desuden de kommende uger generalforsamlinger, hvor du altid er velkommen. Hvis du selv er med til at arrangere en generalforsamling, så er der god inspiration at hente i denne artikel fra Center for frivilligt socialt arbejde.

Et af de øvrige arrangementer, hvor du kan møde SIND, er torsdag den 3. februar på Fyn. Her interviewes SIND-formand Mia Kristina Hansen på scenen hos Odense Symfoniorkester, der med koncertrækken ”Mind the music” støtter SIND og PsykiatriFonden.

Selvom coronarestriktionerne er ophævet, kan du fortsat få brug for mundbind eller coronapas. Lokalt – fx på hospitaler, institutioner, bosteder og i mødelokaler – kan man vælge at fastholde krav til besøgende. Se mere på Coronasmitte.dk

 

 

Efterlysning: SIND søger frivillige, der vil være med til at udvikle, planlægge og gennemføre aktiviteter på landsplan

Vil du være med i et af de fire nye udvalg? Ansøgningsfristen er den 28. februar.

Er du medlem af SIND, og har du erfaringerne, lysten og tiden til at hjælpe med at gøre gode aktiviteter endnu bedre? SIND søger medlemmer af flere udvalg og arbejdsgrupper. Du kan fx deltage i det konkrete arbejde med SINDbladet eller med SINDs kurser, frivilligkonferencer og sommerhøjskole. Ansøgningsfristen er den 28. februar 2022, hvorefter SINDs hovedbestyrelse udpeger medlemmerne.

Du søger ved at downloade og udfylde ansøgningsskemaet, som du finder på siden for det udvalg/arbejdsgruppe, som du er interesseret i at være en del af.

 

 

Nye debatfora: SIND søger frivillige med appetit på debat og udvikling af politik

Er du medlem af SIND, og vil du være med til at udvikle og diskutere landsforeningens politik?

Vi opretter to nye fora, hvor du kan være med til at inspirere hele SIND. Møderne foregår især online. Du kan finde yderligere information og tilmelde dig de to fora på vores hjemmeside.

  • SINDs brugerforum skal være et sted, hvor SINDs medlemmer kan debattere psykiatripolitik og psykiatriforhold ud fra en brugervinkel til inspiration for hele SIND. Brugerforum er for nuværende og tidligere psykiatribrugere, men ethvert medlem af SIND kan tilmelde sig og deltage. Brugerforum vil især fungere digitalt og via sociale medier og i mindre grad ved fysiske møder.
  • SINDs pårørendeforum skal være et sted, hvor SINDs medlemmer kan debattere psykiatripolitik og psykiatriforhold ud fra en pårørendevinkel til inspiration for hele SIND. Pårørendeforum er for mennesker, der er pårørende til personer, som er psykisk sårbare, men ethvert medlem af SIND kan tilslutte sig SINDs pårørendeforum og deltage. Pårørendeforum vil især fungere digitalt og via sociale medier og i mindre grad ved fysiske møder.

De to fora er under opstart, og du kan være med til at præge udviklingen fra starten, hvis du tilmelder dig nu. Læs mere på hjemmesiden

 

SINDbladet februar er udkommet: Du kan læse det her

I dag udkommer det nye SINDblad på hjemmesiden. Læs fx om, hvordan filmbranchen for første gang i årevis satser stort på en film, hvor omdrejningspunktet er kærlighed og konflikter i en familie med psykisk sygdom. “Rose”, der får premiere d. 24. februar, er baseret på oplevelser i instruktøren Niels Arden Oplevs egen familie, som er glade for filmen. Det gælder også publikum ved flere testforestillinger, hvor responsen har været særdeles positiv. Bladets 32 sider byder fx også på portræt af en SIND-frivillig og på inspiration om, hvordan lystlæsning af skønlitteratur kan dulme ensomhedsfølelser og løfte humøret.

Du kan altid finde det seneste SINDblad og tidligere udgaver på vores hjemmeside. SINDs medlemmer får bladet direkte i postkassen nogle dage inden, det bliver publiceret online. 

 

Politik: Psykiatriordførerne har ordet

Otte partier skriver på hjemmesiden og i SINDbladet om forventningerne til 10-årsplanen for psykiatrien.  

Hvad ser du som den største udfordring lige nu for mennesker, der er ramt af psykisk sygdom, og for deres pårørende? Hvad ser du som de vigtigste initiativer, der kan skabe positiv forandring? Hvordan håber du og dit parti, at I kan præge den kommende 10-årsplan for psykiatrien? 

Disse tre spørgsmål besvarer otte partier på SINDs hjemmeside og i det nye SINDblad. Du kan læse svar fra Liselott Blixt, Dansk Folkeparti, Julie Skovsby, Socialdemokratiet, Per Larsen, Det Konservative Folkeparti, Peder Hvelplund, Enhedslisten, Jane Heitmann, Venstre, Trine Torp, Socialistisk Folkeparti, Susanne Zimmer, Frie Grønne og Jens Rohde, Kristendemokraterne. Se mere her.

 

Medieomtale: SIND om servicehunde, psykiatriplanen og meget mere

Landsforeningen er de seneste uger bl.a. citeret i medierne om servicehunde og om 10-årsplanen for psykiatrien.

SINDs side på Facebook kan du følge noget af den løbende omtale af landsforeningen. Siden sidste nyhedsbrev har SIND bl.a. været i DR TV-avisen om servicehunde. SIND har desuden bl.a. kommenteret på den kommende ti-årsplan for psykiatrien i Altinget og i denne blog.

  

Sådan gør du: Betaling af medlemskontingent eller bladabonnement  

I disse uger udsender SIND opkrævning for kontingent og for abonnement på SINDbladet. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte sekretariatet på medlem@sind.dk. 

Hvis du allerede er medlem af SIND, har du højst sandsynligt modtaget en faktura for betaling af kontingent 2022 enten på mail fra vores samarbejdspartner FarPay eller med posten.

Er du tilmeldt Betalingsservice, vil pengene automatisk blive trukket på din konto på forfaldsdatoen, og du vil derfor ikke modtage en mail.

Har du ikke modtaget en mail med en faktura, skyldes det, at du enten er tilmeldt Betalingsservice, eller fordi SIND har registreret en forkert mail-adresse. Du er velkommen til at skrive til medlem@sind.dk, hvis du vil oplyse den. Skriv gerne dit fulde navn, evt. medlemsnummer og hvad din henvendelse drejer sig om.

Betaling af abonnement på SINDbladet (uden medlemskab)

Har du abonnement på SINDbladet uden at være medlem, vil du modtage din faktura i løbet af februar måned 2022 enten på mail fra FarPay eller med posten.

Sådan betaler du

Har du modtaget fakturaen på mail, kan du hurtigt og nemt betale kontingentet eller abonnementet ved at følge vejledningen i mailen. 

Har du modtaget fakturaen med fysisk post, kan du benytte betalingsnøglen, som står i dit brev, i din egen netbank.

Læs også på vores hjemmeside.