Rådgivning 70 23 27 50

Her
Erik Mønsted Pedersen er ny 1. næstformand i SIND

Set i SINDbladet: Ny 1. næstformand | Patient, pårørende, psykolog og scenevant forsanger

SINDbladet

Portræt: Efter 36 års psykisk sygdom og flere end 30 indlæggelser blev Erik Mønsted Pedersen for otte år siden pludselig rask. I løbet af tre uger forsvandt alle symptomer. Siden har SINDs nyvalgte 1. næstformand engageret sig i at hjælpe og inspirere andre. Både som flittig frivillig i masser af aktiviteter og i jobbet som privatpraktiserende psykolog

Du kan læse hele SINDbladet december 2021 her.

Af Henrik Harring Jørgensen. Fotos: SIND

Nogle af 58-årige Erik Mønsted Pedersens permanente smilerynker stammer fra en periode som forsanger i et energisk fritidsband. Selvom mikrofonen nu er lagt på hylden, så er de hyppige og store smil fortsat typisk for Erik, der i september blev valgt som SINDs 1. næstformand. I dag er det ikke musikken, men muligheden for at hjælpe andre, der skaber nye smilerynker. Engagementet, energien og empatien er formet af mange års erfaringer som både patient, pårørende og senere som psykolog sideløbende med den frivillige indsats i SIND.

“Jeg har netop deltaget i et interview med en radio. Det er dejligt at mærke, der bliver lyttet til SIND. Det nye er, at jeg ikke bare er Erik, men taler på vegne af en masse andre. Erfaringerne giver et godt afsæt. I SIND skal vi kunne tale alles sag, og jeg har gennem livet udfyldt flere af de roller, vores medlemmer oplever,” siger han.

Erik Mønsted Pedersen

  • 58-årig århusianer, privatpraktiserende psykolog, formidler og projektmager.
  • Igangsætter af flere midtjyske projekter. Fx Studiekammeret i 2005, der hjælper studerende gennem uddannelsen, og SINDs Karrierenetværk, som understøtter arbejdslivet, i 2017.
  • Har gennem årene bl.a. været valgt til bestyrelserne i SIND Aarhus-Samsø og SIND Midtjylland.
  • Bestyrelsesmedlem i Sindslidendes Fond og repræsentant i bl.a. Medicinrådets fagudvalg for psykoselidelser og i Psykolognævnet.
...

Symptomer forsvandt

For otte år siden oplevede Erik at blive fuldstændig rask efter 36 års sygdom og flere end 30 indlæggelser. I løbet af tre uger forsvandt de sidste symptomer helt. Mens sygdommen fortog sig, oplevede Erik, at fællesskabet og aktiviteterne i SIND gav ham energi.

Det accelererende overskud omsatte han i at afslutte psykologuddannelsen og i SIND-projekter. I dag, hvor han er privatpraktiserende psykolog og aktiv i mange fora, giver engagementet fortsat både energi og nye smilerynker. En af mærkesagerne er fokus på den raske psyke:

“I psykiatrien er der fokus på at fikse og fjerne symptomerne på psykisk sygdom. Men det er også vigtigt at prøve at få det gode til at vokse,” fremhæver han.

Sindslidendes fond

Erik oplever, at han har fået en god modtagelse og start som ny 1. næstformand. Blandt de positive oplevelser har været bestyrelses­møderne i Sindslidendes Fond.

“Fonden har via en bevilling fra Folketinget fået mulighed for at uddele gavekort til oplevelser for udsatte danskere. De midler kommer til at gøre en positiv forskel for mange. Hvis man er ramt af sygdom eller presset som pårørende, så er gode oplevelser meget vigtige lyspunkter.”