Rådgivning 70 23 27 50

Her
Familie set bagfra

SIND - nyhedsbrev den 1. september 2021

Nyhedsbrev

Velkommen til vores nyhedsbrev for dig, der er aktiv i SIND eller overvejer at blive det :-) Vi fortæller i dette nyhedsbrev bl.a. om formandsskifte i SIND, finanslovsforslag, Sindets Dag, 22 gratis koncerter og om introduktionskursus for nye SIND-frivillige

Formandsskifte i SIND: Invitation til Farvel & Goddag-reception

Knud Kristensen, der har været formand for SIND siden 2009, genopstiller ikke ved landsmødet den 25.-26. september. Torsdag den 30. september 2021 kl. 15.00-17.30 afholder vi derfor reception, hvor vi håber, at medlemmer, lokalafdelinger og samarbejdspartnere vil være med til at tage afsked med Knud og se tilbage på 12 særdeles begivenhedsrige år.

Samtidig kan du møde SINDs nye formand. Fristen for at melde sit kandidatur til formandsposten udløber lørdag den 4. september kl. 13.00. Mandag den 6. september offentliggøres på vores hjemmeside og på SINDs side på Facebook, hvem der stiller op.

Receptionen afholdes i Handicaporganisationerne Hus, Kantinen, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup.

Det mener SIND: Utilfredsstillende forslag til finanslov

Forslaget til finanslov for 2022 er stort set uden ekstra penge til psykiatriområdet. SIND-formand Knud Kristen påpeger, at det nu er op til de øvrige partier at komme med krav om ekstra penge, fx til socialpsykiatrien: ”Men hvor ville jeg dog ønske, at regeringen selv prioriterede mennesker med psykiske lidelser og deres pårørende,” skriver han. Se mere på Knud Kristensens side på Facebook.

Det mener SIND: Der skal rettes op på uligheden, som er temaet for Sindets Dag den 10. oktober

Vil du være med til at markere Sindets Dag den 10. oktober, som FNs sundhedsorganisation WHO står bag? De kommende uger omtaler vi i SINDs aktivitetskalender arrangementer, du kan deltage i. Du kan fx også rejse debat om psykisk sundhed i din omgangskreds og på sociale medier. Årets internationale tema er ulighed i sundhed. På hjemmesiden og i denne artikel i SINDbladet kan du finde fakta og eksempler til inspirationsbrug. Eksempelvis disse SIND-krav:

  • Andelen af mennesker med psykiske lidelser, der føler sig ufrivilligt ensomme, skal reduceres.
  • Andelen af mennesker med psykiske lidelser, der gennemfører en ungdomsuddannelse, skal forøges.
  • Andelen af mennesker med en psykisk lidelse, der har en tilknytning til arbejdsmarkedet, skal forøges.
  • Overdødeligheden blandt mennesker med en psykisk lidelse skal reduceres.
  • Hjemløsheden blandt mennesker med en psykisk lidelse skal reduceres.
  • Andelen af mennesker med en psykisk lidelse, der begår kriminalitet, skal reduceres.
  • Andelen af mennesker med psykiske lidelser, der har en bruttoindkomst under gennemsnittet, skal reduceres.

Oplevelser med SIND: 22 kommende gratis koncerter

I seneste nyhedsbrev og SINDblad fortalte vi, at SIND forbereder en lang række støtteinitiativer, aktiviteter og oplevelser - med et samlet budget på 10 mio. kr. - frem til juni 2022 for udsatte danskere. Fx koncerter og andre kulturoplevelser. Du kan løbende holde dig opdateret via vores hjemmeside, nyhedsbrev og under begivenheder på SINDs side på Facebook. Tid og sted for foreløbig fire af koncerterne er nu på plads. Se mere her: 

Senere på året åbner Sindslidendes Fond op for ansøgninger om hjælp til bl.a. kulturoplevelser. Hvis du tilmelder dig nyhedsbrevet, bliver du automatisk opdateret.

Ses vi i SIND? Du kan læse om 50 lokalafdelinger, 96 lokale tilbud og masser af aktiviteter på hjemmesiden

Udenfor falder temperaturen, og efteråret banker på døren. Men inden døre er coronarestriktionerne på retur, og aktivitetsniveauet stiger i hele Danmark. Også i SIND. Hvis du har lyst til at komme hjemmefra og møde andre mennesker, er der mange muligheder hos os. På vores hjemmeside - menupunktet "Find SIND" - kan du netop nu se information om SIND i dit lokalområde.

Vi har lokalafdelinger, aktiviteter og projekter i hele Danmark. Du er meget velkommen til at kontakte de nærmeste SIND-frivillige og spørge, hvad du kan deltage i. Fx er SIND Herning-Ikast-Brande medarrangør af "Sang for Sindet", som er et hyggeligt kor, der mødes en gang om ugen i Herning. Koret, der samles næste gang den 7. september, mangler deltagere. Er det noget for dig? Du kan læse mere om aktiviteten på korets hjemmeside.

Se mere om SIND-aktiviteterne i resten af Danmark på vores hjemmeside.

Invitation: Online introduktionskursus for nye SIND-frivillige den 23. september

Er du ny SIND-frivillig? Så vil vi gerne invitere dig til online introduktionskursus. Her kan du høre mere om dine muligheder for fx at deltage gratis i kurser, for at få nye opgaver og for at få indflydelse i SIND. Vi vil også fortælle lidt om SIND.

Underviserne på kurset er SINDs 2. næstformand Mia Kristina Hansen og formand for SINDs Uddannelses- og Frivilligudvalg Kim Kjelgaard. Olinekurset er den 23. september kl. 16 til 17.30. En uges tid før kurset modtager du link og yderligere information.

Vil du med, så send en mail til landsforeningen@sind.dk. Oplys venligst navn, mail, telefonnummer og hvordan du er frivillig i SIND. Tilmeldingsfristen er den 16. september. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Helene Kemp, SINDs sekretariat, på 21542814 eller hke@sind.dk.

Hvis du vil vide mere om SINDs øvrige kurser for frivillige, så klik ind her. Hvis du gerne vil være frivillig i SIND, kan du tilmelde dig her


SINDs nyhedsbrev udkommer hver anden uge. Hvis du ønsker at modtage det fremover, kan du tilmelde dig her.

Emne