Rådgivning 70 23 27 50

Her
Familie set bagfra

SIND - nyhedsbrev den 18. august

Nyhedsbrev

Oplevelser for udsatte borgere: Adskillige SIND-aktiviteter i støbeskeen | SINDs landsmøde 2021 | SIND-kurser | Aktivitetskalender med naturoplevelser, generalforsamlinger og psykiatritopmøde

Oplevelser for udsatte borgere: Adskillige SIND-aktiviteter i støbeskeen

I marts 2021 indgik Folketingets partier på grund af coronaen en aftale om at holde liv i oplevelsesindustrien (underholdningsbranchen, kulturlivet m.m.) ved at give 500 mio. kr. til borgere og kommuners forbrug af oplevelser. Formålet er altså at holde liv i branchen ved hjælp af forbrug. Derfor har SIND fået 10 mio. kr. som vi kan bruge på oplevelser for udsatte borgere. Vi har nu fået godkendt et budget for oplevelsesmidlerne, som skal være brugt senest den 30. juni 2022, og er i fuld gang med at køre det hele i stilling. Projektet kommer til at blive gennemført i fire forskellige spor:

  1. Sindslidendes Fond får tildelt 4 millioner kr., som skal bruges til, at enkeltpersoner kan søge om gavekort til oplevelser, billetter, årskort til arrangementer mv. Der bliver et antal ansøgningsrunder i løbet af året, hvor det kommer til at fremgå mere præcist, hvad der kan søges om.
  2. SINDs lokalafdelinger og de landsdækkende aktiviteter får stillet i alt 4 millioner kr. til rådighed til arrangementer og oplevelsesaktiviteter. Der er brev på vej ud til lokalafdelingerne om, hvad pengene kan bruges til, og hvordan proceduren bliver med betaling af regninger mv.
  3. Der er også afsat midler til at afholde et antal fortællekoncerter i løbet af året. Der bliver arrangeret syv koncerter med SIND-ambassadør Mathilde Falck og mindst otte koncerter med duoen ME AND MARIA. Så snart steder og datoer er på plads, bliver det meldt ud, så der lokalt bliver god tid til at annoncere begivenhederne over for medlemmer og andre relevante personer.
  4. Endelig bliver der givet tilskud til SIND sommerhøjskolerne i 2021 og 2022. Deltagerne på højskolen 2021 vil få tilbud om at få tilbagebetalt en del af egenbetalingen. Der bliver snart udsendt brev/mail herom til de pågældende. Sommerhøjskolen 2022, som der åbnes for tilmelding til senere i år, bliver gennemført med stærkt nedsat egenbetaling.

Til at administrere projektet er der i SINDs sekretariat ansat en ny medarbejder, Jens Christian Pedersen, som kan kontaktes med alle spørgsmål til projektet: jcp@sind.dk og 92154874.


SINDs landsmøde 2021: Hvem skal være formand, næstformand, medlem af hovedbestyrelsen?

SIND holder landsmøde 25.-26. september 2021. Du kan læse mere om landsmødet på www.sind.dk/lm2021. Du kan blandt andet se, hvem der stiller op til valg af formand, næstformænd og hovedbestyrelsesmedlemmer på www.sind.dk/lm2021/kandidater


SIND-kurser i efteråret 2021

Til efteråret udbyder SIND en række kurser for SINDs frivillige og andre medlemmer.

Du kan blandt andet lære om interessevaretagelse, om hvordan du bruger de sociale medier for at fremme din sag, eller om hvordan du sætter dagsordenen i pressen. 

Region Nordjylland

  • 24. august 2021 fra kl. 16-20: Få indflydelse i kommunen
  • 30. september 2021 fra kl. 16-20: Sådan bruger du sociale medier

Region Midtjylland

  • 25. august 2021 fra kl. 16-20: Få indflydelse i kommunen
  • 29. september 2021 fra kl. 16-20: Sådan bruger du sociale medier

Region Sjælland

  • 30. august 2021 fra kl. 16-20: Få indflydelse i kommunen
  • 16. september 2021 fra kl. 16-20: Sådan bruger du sociale medier

Region Syddanmark

  • 2. september 2021 fra kl. 16-20: Få indflydelse i kommunen
  • 13. september 2021 fra kl. 16-20: Sådan bruger du sociale medier

Region Hovedstaden

  • 4. september 2021 fra kl. 10-16: Bliv klædt på som DH-repræsentant
  • 9. september 2021 fra kl. 17-21: Udskrivelse fra psykiatrien – hvad så
  • 7. oktober 2021 fra 16-20: Sæt dagsordenen i den lokale presse

Vil du med, så send en mail til landsforeningen@sind.dk. Husk at oplyse dit navn, din e-mail og hvilket kursus, du ønsker at deltage i. Du kan læse mere om de forskelige kurser her.


Sæt kryds i kalenderen: Events, generalforsamlinger og psykiatritopmøde

På SINDs hjemmeside og i SINDbladet kan du altid holde dig opdateret om aktiviteter, du kan deltage i. Eksempelvis:

  • Generalforsamlinger: De kommende dage afholder ni SIND-lokalafdelinger generalforsamlinger. Se mere i aktivitetskalenderen, hvor du fx også kan læse om lokale samtalegrupper, naturtræning, udflugter, valgmøder og meget mere.
  • Sct. Hans Løbet: Tidligere år har op i mod 1.000 deltaget i Sct. Hans Løbene i Roskilde. Løbet, der næste gang afholdes tirsdag den 7. september, omfatter ruter på 2, 5 og 10 km i de smukke omgivelser omkring Psykiatrisk Center Sct. Hans, i Boserupskoven eller langs Roskilde Fjord. Hvis du vil deltage i dette års løb, så klik ind på www.scthanslob.dk.
  • Psykiatritopmødet: Lørdag den 2. oktober kl. 14-17 afholdes det næste Psykiatritopmøde, som samler hundredevis af mennesker til dialog, debat og inspirerende oplevelser. Du kan både deltage online og i Imperial Bio i København. Tilmelding og yderligere information her.