Rådgivning 70 23 27 50

Her
Kristian Bennedsen til Landsmødet 2021

SIND-pressemeddelelse: Koldingenser hyldet på SINDs landsmøde med brugerpris

Pressemeddelelse

En helt særlig indsats gennem 13 år med en helt særlig måde at argumentere og samarbejde på udløste i weekenden SINDs Brugerpris til Kristian Bennedsen, Kolding. Lokalt, på landsplan og i medierne har han bidraget til resultater og relationer, der har styrket landsforeningen

”Kristian brænder for at give andre en stemme og indflydelse – og netop derfor har så mange lyttet til ham siden 2008. Både i og udenfor SIND har Kristian bidraget til resultater og relationer, der har styrket landsforeningen.”

Sådan lød noget af begrundelsen, da Kristian Bennedsen, Kolding, i weekenden blev hyldet på landsmødet i SIND – Landsforeningen for psykisk sundhed. Foran landsmødedeltagerne, der bl.a. driver rådgivninger, sociale SIND-tilbud og lokalafdelinger i hele Danmark, fik Kristian SINDs Brugerpris. Prisen uddeles hvert tredje år til et medlem af SIND, der med en personlig baggrund som psykiatribruger har gjort en særlig indsats.

Psykiatri og paragraffer

Kristian – der er uddannet socialpædagog og tidligere har arbejdet mange år med psykiatri og paragraffer på kommunekontorer, på afdelinger og som leder af et værested - har som frivillig været aktiv overalt i SIND, både lokalt og på landsplan. Hidtil har han gennem ni år været medlem af landsforeningens daglige ledelse som 1. næstformand. Uden for SIND har Kristian bl.a. bidraget til at knytte beslutningstagere og samarbejdspartnere tættere sammen. Fx som tidligere talsmand for PsykiatriAlliancen.

Ansat, pårørende og sygdomsramt

I begrundelsen pegede SIND især på Kristians særlige måde at argumentere og samarbejde på:

”I en verden af paragraffer, politik, presse og projekter har Kristian altid bragt menneskelighed og brugerperspektivet ude fra hverdagen ind i debatterne. Med afsæt i personlige erfaringer som både ansat, pårørende og sygdomsramt har Kristian engageret og med stærke eksempler gennem 13 år inspireret andre til at finde energi og ideer, der kan skabe forandring. Fx i dialogen med borgere, med politikere, overalt i SIND, på talerstole og som talsmand for PsykiatriAlliancen.”

På landsmødet ønskede Kristian ikke genvalg som næstformand for SIND. Han helliger sig nu hygge med familien og passionen for at fotografere og spille musik. Favoritgenrerne, når bassen eller guitaren bliver fundet frem hjemme i Kolding, er blues, rock og country.

Yderligere oplysninger: www.sind.dk/presse 

SIND – Landsforeningen for psykisk sundhed - arbejder for at skabe forståelse og tolerance for mennesker med sindslidelse og deres pårørende. Landsforeningen, der blev stiftet i 1960, står bag rådgivninger, klubber, tilbud og lokalafdelinger i hele Danmark. Se mere på www.sind.dk