Rådgivning 70 23 27 50

Her

Nyhedsbrev - 16. april 2021

Corona: Ny plan for genåbningen af Danmark | Generalforsamlinger: Husk at sende oplysninger til sekretariatet | Psykiatrien på dagsordenen til kommunalvalget i november 2021 | Søg om at få et lokalt kursus

Corona: Ny plan for genåbningen af Danmark

Folketinget og regeringen har lavet en ny plan for genåbningen af hele landet, som du kan læse her. Det vigtigste for SIND lige nu er forsamlingsforbuddet, som har betydningen for lokalafdelingernes og regionskredsenes generalforsamlinger.

Som det er nu, må man som bekendt forsamles fem personer indendørs og ti personer udendørs, men som det også kan læses i planen, udfases dette i følgende faser:

21. april hæves forsamlingsforbuddet til maksimalt ti personer indendørs og 50 personer udendørs6. maj hæves forsamlingsforbuddet til maksimalt 25 personer indendørs og 75 personer udendørs21. maj hæves forsamlingsforbuddet til maksimalt 50 personer indendørs og 100 personer udendørs11. juni hæves forsamlingsforbuddet til maksimalt 100 personer indendørs, mens det afskaffes helt i forhold til udendørs arrangementer1. august afskaffes forsamlingsforbuddet for indendørs arrangementer også

Bemærk, at det fortløbende vil blive vurderet for hver fase, om planerne holder i forhold til corona-udviklingen.

Reglerne for afstand gælder stadig, men man skal dog også være opmærksom på, at Sundhedsstyrelsen snart opdaterer de generelle smitteforebyggende anbefalinger. Hvad dette betyder, vil vise sig.

Konklusionen er, at SINDs lokalafdelinger og regionskredse kan afholde generalforsamlinger, såfremt man sørger for at overholde reglerne.

Ved spørgsmål er man naturligvis altid velkommen til at kontakte direktør Ole Riisgaard på ori@sind.dk.

 


 

Generalforsamlinger: Husk at sende oplysninger til sekretariatet

Vi har tidligere udsendt materiale og information ift. afholdelse af generalforsamlinger, men da 2021 også er kraftigt påvirket af corona-aflysninger osv., kommer informationen igen.

Efter afholdt generalforsamling skal SINDs sekretariat have en bestyrelsesoversigt, et godkendt og underskrevet regnskab samt opdaterede vedtægter for afdelingen. Normalvis skal alt dette være sekretariatet i hænde senest d. 15/4, men pga. corona-situationen, er fristen i år ændret til d. 3/5.

Skemaer til indberetning af bestyrelsesposter findes på SINDs hjemmeside.

Husk, at der skal sendes et regnskab til SINDs sekretariat uanset, om man afholder generalforsamling eller ej.

Alt ovenstående sendes til sekretariatsmedarbejder Jimmi Jensen på jcbj@sind.dk.

 


 

Psykiatrien på dagsordenen til kommunalvalget i november 2021

Selv om den 16. november 2021 kan synes langt væk, så er der allerede gang i forberedelserne til kommunalvalget rundt omkring i kommunerne. Mange organisationer og foreninger har en sag, de gerne vil kæmpe for, og som de ønsker på mediernes dagsorden. Måske er der også nogle sager, som I har drøftet lokalt, som I gerne ser får endnu mere politisk opmærksomhed, men hvor det kan være svært at finde ud af, hvordan I skal gribe det an.

Det findes der råd for. Center for Socialt Frivilligt Arbejde (CFSA) afholder et webinar den 20. april 2021, hvor deltagerne kan få mere viden om, hvordan man kan få indflydelse på kommunalvalget ved at sætte den lokalpolitiske dagsorden.

På webinaret vil underviser og presse- og kommunikationskonsulent hos CFSA Suzette Frovin give tips og tricks samt dele viden til, hvordan I kan skabe opmærksomhed om en sag. Du kan enten deltage live eller skrive dig op til webinaret og se det senere, hvis du skulle være forhindret på selve dagen. Hvis du deltager live, har du mulighed for at stille spørgsmål.

For mere information og tilmelding klik her.

Dato: 20. april 2021

Tidspunkt: 14.00 til 15.00

Pris: Gratis

 


 

Søg om at få et lokalt kursus

Center for frivilligt socialt arbejde er kendt for deres gode kurser. Nu er det muligt at søge om at få nogle af deres dygtige undervisere ud til jer. I kan søge om en række forskellige kurser her.

Forudsætningen er, at I kan samle 15 deltagere og betaler for lokaler, forplejning og evt. deltagernes transport. I kan læse mere om hvordan I søger her.

Ansøgningsperiode 9. april til 3 maj. 2021