Rådgivning 70 23 27 50

Her
DM2-Gerth Sloth Berthelsen.jpg

Det Danske Depeche Mode Forum har i årevis givet fans gode oplevelser før, under og efter koncerter i ind- og udland.

Depeche Mode-fans mindedes en ildsjæl

SINDbladet

Fanklubben Det Danske Depeche Mode Forum, som har 6.100 følgere på Facebook, støttede i 2023 SIND med overskuddet fra en fest til minde om et medlem, som gik bort i en alt for ung alder

Af Henrik Harring Jørgensen 

(Denne artikel kan du også læse i SINDbladet maj) ”Personal Jesus”. Hvis de to ord straks starter en melodi i din fantasi, så kender du superbandet Depeche Mode. Det samme gælder de fleste andre, der fra 1980’erne og de næste årtier har nydt at være på et dansegulv. I dag er fanskaren stadig stor.

Bandet fyldte i februar Royal Arena i København. Kombinationen af medrivende melodier og – når man lytter efter – ofte mørke tekster har været det foretrukne lydtapet til tusinder af danskeres vej gennem ungdoms- og voksenlivet. Gennem 40 år har smilene derfor været store og gensynsglæden enorm, når bandet besøgte Danmark. Men i en af de danske fanklubber forstummede smilene for en stund.

Fællesskabet omkring Depeche Mode var et frikvarter fra hverdagen
Gerth Sloth Berthelsen

I 2019 gik en af de ildsjæle, der i årtier havde arrangeret fester og begivenheder omkring koncert­erne, bort i en alt for ung alder. Det glade og energiske menneske, foreningens fans kendte, havde også udfordringer med psyken, kroppen og alkohol, som kun få kendte til. Udfordringerne blev holdt på afstand, når musikken foldede sig ud, men ikke i månederne imellem koncerterne. Pludselig stod han frem på den daværende Radio24syv og fortalte om alkoholisme, hjemløshed og et mørkt sind. Men da var det for sent at række ud. En måned senere sov han stille ind.

200 deltog

Gerth Sloth Berthelsen er med i den lille gruppe, som har arrangeret store oplevelser i årevis for mange fans. Han arrangerede et afterparty på Bremen Teater efter bandets koncert i Parken 27. juni 2023. Festen skulle markere mindet om ildsjælen, og overskuddet skulle gå til SIND. Flere end 200 deltog.

”Han gjorde meget for at samle folk, men gik alene med svære tanker og følelser. Fællesskabet omkring Depeche Mode var et frikvarter fra hverdagen. Som mange andre med udfordringer mærkede han, at der i Danmark er for få og for sjældne tilbud om hjælp,” siger Gerth Sloth Berthelsen, som er engageret i flere foreninger, bl.a. støtte til danske veteraner.

Fællesskaber

Valget faldt på SIND af flere årsager.

”Vi skal have mere fokus på psykisk sundhed. Derudover er DNA’en i Det Danske Depeche Mode Forum vores fællesskab. På samme måde står SIND med lokalafdelinger i hele Danmark bag fællesskaber – fællesskaber, der kan gøre en forskel for den enkelte og for samfundet. Det ville vi gerne støtte,” fortæller Gerth Sloth Berthelsen.