Rådgivning 70 23 27 50

Her
Udspil fra SIND og 76 organisationer: 380.000 voksne føler  sig svært ensomme #sammenmonensomhed

Det mener SIND og 76 organisationer: Danmark skal have en national strategi mod ensomhed

Politik i medierne

77 organisationer - bl.a. SIND - står på tværs af sektorer, brancher og fagområder sammen bag en appel til Danmarks politikere: Tag ensomhed alvorligt! Du kan læse oplægget her

SIND-formand Knud Kristensen (pressefoto)
SIND-formand Knud Kristensen

Alt for mange mennesker i Danmark føler sig ensomme. Lige nu oplever 380.000 voksne svær ensomhed, og tallet er stigende. Konsekvenserne af ensomhed er store – både for det enkelte menneske og for samfundsøkonomien. Det er på tide, at vi handler på ensomhed, som den store samfunds- og folkesundhedsudfordring, ensomhed reelt er.

Derfor står vi - 77 organisationer - sammen på tværs af sektorer, brancher og fagområder bag en appel til Danmarks politikere: Tag ensomhed alvorligt!

Med afsæt i erfaringer fra udlandet og viden og perspektiver fra bl.a. sundheds-, bolig-, erhvervs-, undervisnings- og uddannelsesområdet, social- og ældreområdet og civilsamfund har vi lavet oplægget ’Sammen mod ensomhed’. Et oplæg, der giver konkret inspiration til, hvordan vi som samfund kan nedbringe ensomheden gennem en national strategi mod ensomhed – sammen.  

SIND-formand Knud Kristensen siger:

"Ensomhed skal højere op på den politiske dagsorden. Hvis ensomhed er ufrivillig, påvirkes det mentale helbred negativt. Man kan blive psykisk syg eller få forværret eksisterende sygdom. Forebyggelse og en styrket politisk opmærksomhed på området er vigtigt. I SIND håber vi, at udspillet bl.a. inspirerer politikerne i forbindelse med den kommende tiårsplan for psykiatrien."

Du kan læse hele oplægget her:

 

 

 

#sammenmodensomhed