Rådgivning 70 23 27 50

Her
Familie set bagfra

SIND-nyhedsbrev den 15. september

Nyhedsbrev

Velkommen til vores nyhedsbrev for dig, der er aktiv i SIND eller overvejer at blive det :-) Vi fortæller i dette nyhedsbrev bl.a. om: SIND mangler frivillige i flere byer | Har du ideer til oplevelsesaktiviteter? | Efterlysning af pårørende til undersøgelse | Kommende SIND-medlemskampagne

SIND-frivillige: Vi mangler flere hænder. 11 efterlysninger på SINDs hjemmeside

Har du overvejet at blive frivillig i SIND?

Vi mangler frivillige i hele Danmark og vil meget gerne høre fra dig, hvis du vil hjælpe os med at hjælpe andre. SIND har frivillige i alle aldre og med vidt forskellige baggrunde. En af dem er Kim Kjelgaard, som du kan læse mere om her. Netop nu har vi 11 efterlysninger af frivillige på vores hjemmeside, og vi mangler også flere hænder i andre dele af Danmark. Eksempelvis:

 

Oplevelsesaktiviteter: Har du en god idé, eller mangler du en?

I disse uger forbereder vi i SIND en bred vifte af tilbud om gratis oplevelser, fx koncerter, for udsatte danskere.

Initiativerne, som har et samlet budget på ti mio. kr., finansieres af en bevilling fra Folketingets partier. Nogle af oplevelsesaktiviteterne står SINDs lokalafdelinger bag, og flere modtager gerne forslag. Hvis du har en god idé til en oplevelsesaktivitet i dit lokalområde – fx sportsaktiviteter og kulturoplevelser – er du velkommen til at kontakte din nærmeste lokalafdeling.

Hvis du er medlem af en lokal SIND-bestyrelse og ønsker inspiration til at arrangere oplevelsesaktiviteter, så anbefaler vi, at du sætter kryds i kalenderen den 21. september. Her mødes SIND-frivillige fra hele landet online og udveksler erfaringer. Skriv til landsforeningen@sind.dk, hvis du som SIND-bestyrelsesmedlem endnu ikke har modtaget invitationen til onlinemødet.

 

Arrangementer: Aktivitetsniveauet accelererer i SIND

Hver dag kommer der nye arrangementer i aktivitetskalenderen på SINDs hjemmeside. Efter coronarestriktionerne blev ophævet, inviterer flere og flere lokalafdelinger til arrangementer. Her er nogle af de mange oplevelser, du kan deltage i:

 

 

Efterlysninger på SINDs side på Facebook: Er du pårørende, og vil du hjælpe Institut for Menneskerettigheder?

Kender du SINDs side på Facebook? Her bringer vi ofte efterlysninger. Fx fra medier eller fra andre, der gerne vil høre om erfaringer med psykisk sygdom – personligt eller som pårørende.

Netop nu søger Institut for Menneskerettigheder pårørende, der vil fortælle om at miste en, der var tilknyttet psykiatrien, og hvis dødsårsag er ukendt. Instituttet skriver:

”Interviewene indgår i en undersøgelse af tidlig død og obduktioner i psykiatrien. Formålet er at belyse, hvordan det påvirker pårørende, når de ikke kender årsagen til et uventet dødsfald. Du skal have mod på at tale om dine oplevelser og stå frem med din historie. Vi sørger for trygge rammer. Kontakt Institut for Menneskerettigheder hurtigst muligt:

tdp-interviews@humanrights.dk

Kommende medlemskampagne

Efter 1. oktober kan man blive medlem af SIND indtil udgangen af 2022 for kun 100 kr.

Hvis du allerede er aktiv i SIND, så kender du måske fra tidligere år vores medlemskampagne i fjerde kvartal for nye medlemmer. 1. oktober indleder vi en ny kampagne. Kampagnematerialet vil snart blive sendt rundt til SINDs lokalafdelinger.

De overordnede rammer for kampagnen er:

  • Fra 1. oktober 2021 til og med 31. december 2021 kan man blive medlem af SIND resten af året og hele næste år for kun 100 kr. Normalt koster et års medlemskab 200 kr.
  • Tilbuddet gælder som altid kun for nye enkeltmedlemmer. Hvis man allerede er medlem, kan man altså ikke betale sit kontingent via kampagnen, og organisationer/firmaer kan ikke opnå rabatten.
  • Ligesom sidste år kan nye medlemmer opnå rabatten ved at melde sig ind på hjemmesiden, ved fremmøde i lokalafdelingerne og til SINDs arrangementer – men først fra 1. oktober 2021.

Inden længe vil kampagnematerialet blive sendt til SINDs lokalafdelinger rundt om i landet. Materialet består af en blanket, der skal udfyldes af det nye medlem, samt retningslinjer for, hvad sekretariatet skal have tilsendt i den forbindelse.

Bemærk: Man vil altid også kunne melde sig ind til samme pris på hjemmesiden i kampagneperioden.