Rådgivning 70 23 27 50

Her
Mand på bænk om aftenen

SIND - nyhedsbrev den 16. juni 2021

Nyhedsbrev

National strategi mod ensomhed / Nye corona-retningslinjer / Nyt merchandise for lokalafdelingerne / Danske Handicaporganisationer med efterlysning

Opfordring: Danmark skal have en national strategi mod ensomhed

Op mod 380.000 danskere føler sig ensomme, og det vil en lang række organisationer nu gøre noget ved.

SIND har sammen med en lang række andre organisationer derfor en appel til politikerne: Ensomhed er alvorligt og kan få store konsekvenser såvel for det enkelte menneske som for samfundsøkonomien. Danmark har derfor brug for en national strategi mod ensomhed.

Sammen med 76 andre organisationer har SIND deltaget i arbejdet med at udforme udspillet "Sammen om ensomhed", der er et inspirationsoplæg til arbejdet med at lave en national ensomhedsstrategi. Oplægget blev overleveret til social- og ældreminister Astrid Krag (S) i forbindelse med arrangementet "Danmark spiser sammen".

Udspil til national strategi mod ensomhed


Nye corona-retningslinjer

Her er en opdatering på, hvad der gælder af corona-regler lige nu, som er relevante for SIND.

Hovedpointen er, at I nu roligt kan afholde generalforsamlinger o.l. uden at skulle håndhæve en masse regler, da de fleste er bortfaldet eller gør det meget snart.

Forsamlingsforbuddet
Siden 11. juni 202 har man måttet være forsamlet op til 100 personer indendørs og ikke haft nogen begrænsninger udendørs.

Fra den 1. juli 2021 må man samles 250 personer indendørs og 1. august 2021 bortfalder ”det lille forsamlingsforbud” helt. 

Mundbind, visir 
Fra 14. juni 2021 bortfalder krav om mundbind alle steder på nær i kollektiv trafik.
Der er altså ikke længere noget med at have mundbind på ind og ud af lokaler.

Coronapas
Fra 14. juni 2021 bortfalder krav om gyldigt coronapas ved bl.a. ”kultur- aktivitets- og medborgerhuse, biblioteker, aftenskoler og Folkeuniversitet”. Det skulle  også omfatte private foreningers egne lokaler.

Der er altså ikke et krav om coronapas til en traditionel SIND-generalforsamling eller et medlemsmøde.

BEMÆRK: Andre steder i samfundet er der stadig krav om coronapas lidt endnu: museer, spillesteder, biografer, restaurationer, cafeer.

Derfor kan det være en god ide at sikre sig - med dem man låner/lejer lokaler hos - at I er enige om reglerne: At der ikke er noget krav om coronapas.

Regler for kvadratmeter pr. person og afstandskrav
Lige nu er reglerne indendørs, at der i et lokale skal være fire kvadratmeter pr. person, hvis man primært er stående, og to kvadratmeter pr. person, hvis man primært er siddende. Samtidigt skal der være en meters afstand mellem mennesker (fra næsetip til næsetip).

Disse regler vil bortfalde enten 1. juli eller 15. juli 2021 (politikerne er kommet til at skrive begge datoer ind i teksterne, så vi får se, hvilen af dem der gælder).
Så efter sommerferien er der altså ikke regler for, hvor mange I må sidde i lokalet.

Konklusion
Det burde nu være muligt at holde generalforsamlinger, medlemsmøder med mere uden større problemer.


Nyt tilbud til lokalafdelingerne

Nu er det muligt for lokalafdelinger at bestille merchandise med eget navn og logo på - direkte hos leverandøren.

Gennem tiden har der været stor efterspørgsel på fx T-shirts, roll-up og bannere, hvor lokalafdelingens navn er repræsenteret. 

Vi har hørt, hvad I siger, og tilbyder derfor nu, at I kan tage kontakt til Get-it og få lavet fx et banner eller T-shirts til jeres næste arrangement. 

Oversigt over merchandise med lokalt SIND-logo

 

Efterlysning: DH søger personer med handicap til kampagnen
"Sammen gør vi handicap mindre"

Vil du være med til at sætte handicap på dagsordenen op til kommunal- og regionsvalget? 

Danske Handicaporganisationer (DH) efterlyser lige nu mennesker med handicap til at være ansigterne i kampagnen "Sammen gør vi handicap mindre". Samtidig lægges der vægt på at afspejle bredden i handicap og vise mennesker med både synlige og usynlige handicap, men også sikre, at mangfoldighed på tværs af alder køn, osv. er repræsenteret.
 
Du kommer ikke til at have replikker,  men vil blive optaget i et studie, hvor du står med skilte med forskellige budskaber. Det kunne fx være ”Hurtig hjælp gør mit handicap mindre” og ”Ventetid gør mit handicap større” eller ”Borgerrådgiveren gør mit handicap mindre” og ”Dårlig sagsbehandling gør mit handicap større”. 

Kampagnefilmen skal optages i København fredag den 25. juni 2021, og du skal nok regne med at sætte størstedelen af dagen af til det.

Interesserede kan henvende sig til Sidsel fra DH på stb@handicap.dk.