Rådgivning 70 23 27 50

Her
Foto af Mia Kristina Hansen

SIND-pressemeddelelse: Kendt socialpædagog ny formand for styrket SIND

Pressemeddelelse

Mia Kristina Hansen, 56 år, er ny formand for SIND – Landsforeningen for psykisk sundhed. Hun arbejder i socialpsykiatrien og har gennem flere år i pressen, på sociale medier og ved møder været særdeles synlig i debatten om bedre forhold for mennesker, der er ramt af sindslidelser, og for deres pårørende. Engagementet blev grundlagt, da hun personligt oplevede, hvor svært det kan være at få den rette hjælp. Siden 2013 har det været hendes hjertesag at hjælpe andre i samme situation

SIND – Landsforeningen for psykisk sundhed – fik på weekendens landsmøde ny formand. Den 56-årige socialpædagog Mia Kristina Hansen afløste cand. scient.pol. Knud Kristensen, 68, der efter 12 år som formand ønskede at give stafetten videre. I perioden har SIND, der i flere undersøgelser har været den mest citerede organisation på området, fået 61 pct. flere medlemmer, 31 pct. større omsætning og 20 pct. flere lokalafdelinger.

Mia Kristina har været 2. næstformand i SIND siden 2019 og er desuden formand for Foreningen for børn med angst, der i 2017 blev en del af SIND.

Stort netværk

Siden 2013 har Mia Kristina særdeles ofte online, i medier og ved møder markeret sig som fortaler for, at mennesker med psykiske lidelser og deres pårørende får den rette hjælp. Mia Kristina har arbejdet som socialpædagog i socialpsykiatrien siden 2014. Hun var i 2016 talsmand for personalet på Center Lindegården i Roskilde, hvor en medarbejder blev dræbt. 17.000 gange blev Mia Kristinas første opslag på Facebook om psykiatri delt. Indsatsen på Lindegården har skabt et stort netværk på området, ikke mindst i organisationer samt blandt medier og politikere.

Mia Kristina opsøger både dialog i mødelokaler og på de sociale medier. Hun er medstifter af Facebookgruppen ”Bak op om de pårørende til handicap og psykisk sårbarhed”, som dag hedder #enmillionstemmer. Gruppen har siden 2019 opnået høj synlighed blandt medier og politikere. Hun arbejder i SIND for at inddrage andre via skærmen, fx deler 2.900 forældre til børn med angst erfaringer i foreningens forum på Facebook.

Hjælp til andre

Engagementet i at hjælpe andre blev grundlagt for ti år siden, da hun personligt oplevede, hvor svært det kan være at få hjælp. Mia Kristina har to voksne sønner, der tidligere i livet har oplevet mistrivsel og psykiske udfordringer. Hjælpen kom først efter et meget langvarigt favntag med det offentlige system. Efter forløbet besluttede Mia Kristina at hjælpe andre i samme situation. Hun oprettede i 2013 en side på Facebook, der hurtigt blev set af andre forældre i samme situation og førte til etableringen af Foreningen for børn med angst. Forældrene i foreningen skabte et fællesskab og forandringer, som Mia Kristina siden har arbejdet for at skabe på samme måde i og uden for SIND.

I fritiden i Roskilde slapper Mia Kristina bl.a. af som energisk salsa-instruktør for tre hold.

Behandlingsformer, kultur og samarbejde

Ambitionen for SINDs nye formand er at forsætte væksten i landsforeningens synlighed, indflydelse og vifte af tilbud til mennesker, der er ramt af sindslidelser, og deres pårørende.

Politisk er mærkesagen udover flere ressourcer til indsatsen bl.a. at forbedre behandlingsformer, kultur og samarbejde, når mennesker med psykisk sygdom møder psykiatrien og resten af samfundet:

”Politisk vil jeg gerne have sat menneskeligheden endnu mere i fokus, så flere oplever meningsfulde fællesskaber og aktiviteter. Jeg ønsker, at mennesker med psykiske udfordringer får indflydelse på eget liv i sådan en grad, at de oplever at kunne tage ejerskab af deres eget liv. Jeg mener, at pårørende skal kunne få hjælp og blive klædt på til bedst muligt på til at kunne være der for dem, de er pårørende til,” siger hun.

SINDs landsmøde, der fortsætter til søndag kl. 16, har bl.a. vedtaget en politisk udtalelse, som efterlyser flere ressourcer, bedre behandling, mere forebyggelse og øget inddragelse i psykiatrien af pårørende, peers og civilsamfundets frivillige.

Se mere på www.sind.dk/presse

SIND – Landsforeningen for psykisk sundhed - arbejder for at skabe forståelse og tolerance for mennesker med sindslidelse og deres pårørende. Landsforeningen, der blev stiftet i 1960, står bag rådgivninger, klubber, tilbud og lokalafdelinger i hele Danmark. Se mere på www.sind.dk