Rådgivning 70 23 27 50

Her
SINDbladet oktober - forside

To mio. fra Folketinget til naturoplevelser

Efter de positive erfaringer fra samarbejdet mellem SIND og Miljøstyrelsen om projekt "Frisk i naturen" har et flertal i Folketinget nu afsat to mio. kr. til at give mennesker, der er ramt af psykiske lidelser, særlige oplevelser i naturen.

I SINDbladet oktober 2020 kan du læse mere om det hidtidige samarbejde mellem SIND og Miljøstyrelsen.

Et flertal i Folketinget i dag har besluttet at sætte turbo på udbredelsen af en god ide. Med to millioner kroner bygges der videre på de særdeles positive erfaringer med projekt ”Frisk i naturen”. Projektet giver mennesker, der er ramt af psykiske lidelser, særlige oplevelser i naturen.

Ideen opstod oprindeligt i Frederikshavn i 2012. Sommeren 2020 indledte SIND og Miljøstyrelsen et samarbejde om at udbrede projektet til flere mennesker og flere kommuner. Allerede efter et halvt år var målene nået i projektet, der blev tilført 500.000 kr. Med den nye aftale er budgettet på to mio. kr.

Miljøminister Lea Wermelin siger i dagens pressemeddelelse:

”Naturen har brug for en hjælpende hånd både på land og til vands. Derfor har vi afsat et historisk højt beløb på dette års finanslov for at give naturen mere plads. Med aftalen her tager vi nye konkrete skridt med en vifte af initiativer, f.eks. naturgenopretning i Lillebælt og bidrag til et nyt marint forskningscenter for at få mere viden om havmiljøet. Men vi vil også sikre, at naturen er for alle. Derfor forlænger vi det succesfulde projekt ‘Frisk i naturen’, hvor psykisk sårbare inviteres med ud i naturen i samarbejde med SIND og landets kommuner.”

Du kan bl.a. læse mere om Frisk i Naturen i tidligere udgaver af SINDbladet: 2021, 2020 og 2018.