Rådgivning 70 23 27 50

Her
Familie set bagfra

SIND - nyhedsbrev den 1. juli 2021

Nyhedsbrev

Millioner til oplevelsesindustrien / Gruppeforløb for voksne pårørende / Sindets Dag / kuser

SIND modtager ti millioner kroner til oplevelsesindustrien

SIND får 10 millioner kroner til oplevelser for udsatte borgere

Vi har ikke fået pengene endnu og venter på tilladelse til, hvordan vi må bruge dem. Vi melder ud til alle dele af SIND, når vi er klar, og man kan komme med ideer.

I marts 2021 indgik Folketingets partier på grund af coronaen en aftale om at holde liv i oplevelsesindustrien (underholdningsbranchen, kulturlivet m.m.) ved at give 500 millioner kroner til borgere og kommuners forbrug af oplevelser. Formålet er altså at holde liv i branchen ved hjælp af forbrug.

Derfor har SIND nu fået 10 millioner kroner, som vi kan bruge på at udsatte borgere oplevelser. Vi har pengene i et år. De skal være brugt senest 1. juli 2022.

Som altid, når man får penge fra det offentlige, er der en masse betingelser for, hvad vi må bruge pengene til og hvordan. Vi har fået en bevillingsskrivelse den 25. juni 2021, og vi skal i juli fortælle Social- og Ældreministeriet, hvordan vi gerne vil have lov til at bruge pengene.

SINDs hovedbestyrelse har den 26. juni 2021 besluttet, at SIND gerne vil prioritere sådan:

* Fire millioner kroner skal over i Sindslidendes Fond, hvor enkeltpersoner kan søge om gavekort til oplevelser, billetter eller årskort til arrangementer o.l.

* Fire millioner kroner skal stilles til rådighed for SINDs lokalafdelinger og nogle af vores landsdækkende aktiviteter. De kan søge om penge til aktiviteter, der - hvis de falder inden for reglerne - kan bevilges og refunderes ved tilstrækkelig dokumentation. Det vil blive meldt ud til lokalafdelingerne, hvordan det skal foregå, lige så snart Social- og Ældreministeriet har godkendt vores ideer.

* Vi vil også gerne bruge penge på koncertturneer, SIND-højskole m.m.

Der er to ting man skal huske om det hele. For det første: Det her er for alle udsatte borgere. Vi må ikke give SIND-medlemmer særbehandling. For det andet: Pengene skal bruges i den eksisterende oplevelsesindustri. Vi skal ikke til at lave særlige nye SIND-projekter.

Det bliver meldt meget mere ud i hele SIND, især vores lokalafdelinger, når vi kan gå i gang. Der vil også komme et idekatalog om, hvad man kan gøre lokalt.
 

Det kreative værksted

Psykologisk Rådgivning - SIND København

Gruppeforløb for mennesker, der oplever psykiske udfordringer.

I Det Kreative værksted vil vi arbejde med det, der udfordrer dig psykisk og relationelt, på kreative måder, hvor vi har fokus på ressourcer og færdigheder i arbejdet med det svære.

I denne gruppe vil vi gå på opdagelse i, hvad musik har haft og har af betydning for dig. Vi skal bruge musikken i dit liv til at blive klogere på, hvad der betyder noget for dig og hvordan den inspirerer dig i livet.

Vi skal sætte fokus på musik, der har særlig betydning for dig og derigennem undersøge, hvad der inspirerer og bevæger dig her i livet. Vi vil sammen undersøge, hvordan du kan gøre brug af musik i forhold til inspiration, identifikation med andre, samt muligheder for ståsteder her i livet. Så hvis du henter støtte, inspiration, håb, længsel eller noget helt femte i musik, eller er nysgerrig på, om musik kan være hjælpsomt for dig, så er denne gruppe noget for dig.

Du vil i gruppen møde andre, der måske er i lignende situation som dig, men vi vil ikke være optaget af diagnoser og tager som sådan ikke udgangspunkt i de vanskeligheder, du måtte have, men er derimod orienteret i retning af at få øje på de færdigheder, du kan opnå gennem dit forhold til musikken og hvordan den kan bidrage med noget meningsfuldt og betydningsfuldt i dit liv.

Praktisk
Vi mødes 5 gange (torsdag kl. 10-12) i Den psykologiske rådgivning, Slotsgade 2, 2.tv, 2200 København N.

Vi mødes d. 2/9, 9/9, 15/9 (bemærk at denne gang er om onsdagen i stedet for om torsdagen), d. 23/9 og sidste gang er d. 30/9 2021.

Tilmelding
Tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet og foregår til psykolog Marlene Schmidt, der leder gruppen.

Du tilmelder dig ved enten at skrive en mail til marlene@sind-kbh.dk eller ved at ringe til rådgivningen på tlf. 3536 0904. Det er gratis at deltage og der kan højst være 6 deltagere i gruppen.

Vi overholder naturligvis retningslinjerne ifm Covid-19.

 
SIND-kurser i efteråret 2021

Til efteråret udbyder SIND en række kurser for SINDs medlemmer. Du kan blandt andet lære om interessevaretagelse, hvordan du bruger de sociale medier for at fremme din sag, eller hvordan du sætter dagsordenen i pressen.

Nedenfor er der en oversigt over de planlagte kurser:

Region Nordjylland
24. august 2021 fra 16-20: Få indflydelse i kommunen
30. september 2021 fra 16-20: Sådan bruger du sociale medier

Region Midtjylland
25. august 2021 fra 16-20: Få indflydelse i kommunen
29. september 2021 fra 16-20: Sådan bruger du sociale medier

Region Sjælland
30. august 2021 fra 16-20: Få indflydelse i kommunen
16. september 2021 fra 16-20: Sådan bruger du sociale medier

Region Syddanmark
2. september 2021 fra 16-20: Få indflydelse i kommunen
13. september 2021 fra 16-20: Sådan bruger du sociale medier

Region Hovedstaden
4. september 2021 fra 10-16: Bliv klædt på som DH-repræsentant
7. oktober 2021 fra 16-20: Sæt dagsordenen i den lokale presse

Du kan læse mere om de forskellige kurser og tilmelde dig her
 

 Sindets Dag: Fokus på ulighed

Sindets Dag: Globalt fokus på ulighed i sundhed
Vil du være med? Kloden rundt markeres den 10. oktober hvert år som Sindets Dag. Mærkedagen, som FNs sundhedsorganisation WHO står bag, zoomer i år ind på ulighed.

Hvis du eller din lokalafdeling overvejer at arrangere eller deltage i aktiviteter på Sindets Dag, så er der god inspiration at hente i årets internationale tema: Ulighed i sundhed, eller ”Mental Health in an Unequal World”.

Det kan du læse mere om her (engelsk)
 

Det mener SIND: Der skal rettes op på uligheden 
Ulighed er et væsentligt tema i SINDs dialog med politikerne, bl.a. om den kommende tiårsplan for psykiatrien. SIND ønsker fx at:  

•    Andelen af mennesker med psykiske lidelser, der føler sig ufrivilligt    ensomme, skal reduceres

•    Andelen af mennesker med psykiske lidelser, der gennemfører en ungdomsuddannelse, skal forøges

•    Andelen af mennesker med en psykisk lidelse, der har en tilknytning til arbejdsmarkedet, skal forøges

•    Overdødeligheden blandt mennesker med en psykisk lidelse skal reduceres

•    Hjemløsheden blandt mennesker med en psykisk lidelse skal reduceres

•    Andelen af mennesker med en psykisk lidelse, der begår kriminalitet, skal reduceres

•    Andelen af mennesker med psykiske lidelser, der har en bruttoindkomst under gennemsnittet, skal reduceres.


Pårørendegruppe for voksne børn med sindslidende forældre

Psykologisk Rådgivning - SIND København


Det kan i perioder være udfordrende  at være pårørende til et menneske, som har det svært psykisk. Der kan være mange ting, der fylder, og det kan være svært for andre, der ikke er i samme situation som én selv, at forstå hvad det er, man står i. 

Derfor kan det være hjælpsomt at møde andre, der kender til noget af det, man kan have tæt ind på livet som pårørende. Ideen med gruppen er, at man som deltager stiller sig til rådighed for hinanden med sit liv og sine erfaringer – ikke for at man skal blive ens eller løse det for hinanden – men for at få et nyt eller andet perspektiv på livet og de udfordringer, man står i. 

Vi vil arbejde med de temaer, der optager gruppens deltagere og tager udgangspunkt i gruppens behov og ressourcer. 

Gruppen er for voksne pårørende, der er børn af forældre med psykiske udfordringer. Du, eller den, du er pårørende til, skal være bosiddende i Københavns kommune.

Praktisk
Forløbet strækker sig over 8 gange og vi mødes hver 14. dag om onsdagen i tidsrummet kl. 18.30-20.30 i Den psykologiske rådgivning, Slotsgade 2, 2.tv, 2200 København N. 

Gruppemøderne ligger på følgende datoer: 18/8, 1/9, 15/9, 29/9, 13/10, 25/10 (i stedet for onsdag d. 27/10), 10/11 og sidste gang d. 24/11. 

Tilmelding
Er efter først-til-mølle-princippet og foregår til psykolog Marlene Schmidt, der leder gruppen. Det er gratis at deltage og der kan højst være 6 deltagere i gruppen.

Du melder dig til ved at skrive en mail til marlene@sind-kbh.dk eller ved at ringe til rådgivningen på tlf. 3536 0904. 
 

Pårørendegruppe for partnere til personer med psykiske udfordringer

Psykologisk Rådgivning - SIND København

Gruppen er for voksne pårørende, der er partnere til mennesker med psykiske udfordringer.

Du, eller den, du er pårørende til, skal være bosiddende i Københavns kommune.

Praktisk
Forløbet strækker sig over 8 gange og vi mødes hver 14. dag om onsdagen i tidsrummet kl. 18.30-20.30 i Den psykologiske rådgivning, Slotsgade 2, 2.tv, 2200 København N.

Gruppemøderne ligger på følgende datoer: 25/8, 8/9, 22/9, 6/10, 14/10 (i stedet for onsdag d. 20/10 i efterårsferien), 3/11, 17/11 og sidste gang d. 1/12.

Tilmelding
Er efter først-til-mølle-princippet og foregår til psykolog Marlene Schmidt, der leder gruppen. Det er gratis at deltage og der kan højst være 6 deltagere i gruppen. Du melder dig til ved at skrive en mail til marlene@sind-kbh.dk eller ved at ringe til rådgivningen på tlf. 3536 0904.

Vi overholder naturligvis retningslinjerne i forbindelse med Covid-19.