Rådgivning 70 23 27 50

Her

SINDs nyhedsbrev - 2. juli 2020

Workshop(s) for SIND-foredragsholdere i oktober | Tema, tid og sted for SINDs frivilligkonference 2020 | SIND melder sig ud af Peernetværket Danmark | Få SIND-medlemsrabat på den fynske koncertserie Mind the Music med fokus på sindet | Efterlysning: Vil du være med til at synliggøre SIND på Facebook og andre sociale medier? | SINDs landsmøde 2021 | SINDs sekretariat holder sommerferie | SINDs nyhedsbrev holder sommerferie

Workshop(s) for SIND-foredragsholdere i oktober

I disse dage planlægger vi to kommende workshops for vores foredragsholdere. Det overordnede formål med workshopsne er at give foredragsholderne (nye) værktøjer, så de kan blive endnu bedre, og de seneste år har vi haft fokus på den mundtlige formidling, metoder til udvikling af foredragene, case-fortællinger og temaudvikling.

I år afholder vi to workshops henholdsvis d. 24/10 og d. 30/10. Programmet er ikke helt på plads endnu, men vil lægge sig i forlængelse af de seneste workshops, og vi skal optage videoer og lave flyers.

Vi vender tilbage med tid og sted, men kan allerede nu afsløre, at der bliver tale om én workshop i Jylland og én på Sjælland.

Hvis du er SIND-foredragsholder vil du modtage en invitation med nærmere information efter sommerferien, men sæt allerede kryds i kalenderen nu.

Du er velkommen til at kontakte medlemssekretær og webmedarbejder Anders Michaelsen på ami@sind.dk, hvis du vil høre mere.

 

Tema, tid og sted for SINDs frivilligkonference 2020

I november afholder SIND frivilligkonference på Scandic Bygholm Park i Horsens, og temaet i år er ”Psykiatrien og civilsamfundet i forandring – hvor stiller det SIND?”.

Programmet for konferencen er stadig under udarbejdelse, men hvis du er frivillig i SIND, vil du i starten af august modtage en invitation til konferencen, som afholdes d. 7-8/11.

 

SIND melder sig ud af Peernetværket Danmark

Efter møde i Peernetværkets styregruppe d. 28/5 er det blevet besluttet, at SIND trækker sig ud af Peernetværket Danmark.

Daglig Ledelse i SIND har takket Peernetværkets styregruppe og sekretariat for samarbejdet, og SIND fortsætter naturligvis med at arbejde for at fremme peer-arbejdet i psykiatrien, men vil fremover gøre det i andet regi.

 

Få SIND-medlemsrabat på den fynske koncertserie Mind the Music med fokus på sindet

Odense Symfoniorkester samarbejder med SIND Fyn og Psykiatrifonden om koncerter i Odense.

Vidste du, at en lang række kendte komponister har haft psykisk sygdom meget tæt inde på livet? Fx Beethoven, Carl Nielsen og Bruckner. Deres musik, som har haft kolossal kunstnerisk betydning, er omdrejningspunktet for seks koncerter og et helt nyt samarbejde mellem Odense Symfoniorkester, SIND Fyn og Psykiatrifonden.

Hver koncert kredser om fortællinger om det komplicerede sind. En kendt gæstevært indleder aftenen – fx med en personlig fortælling, et interview eller optræden. Derefter tager musikken over. Før og efter hver koncert får publikum mulighed for at læse mere om psykiatriorganisationerne.

Der er sat dato på seks koncerter i Odense. Psykiatrifonden, SIND og Odense Symfoniorkester planlægger desuden en velgørenhedskoncert i sensommeren 2021.

  • Mendelssohns violinkoncert og Nielsens 5. – 3. september 2020
  • Beethoven og Den Danske Strygekvartet – 8. oktober 2020
  • Udstillingsbilleder – 21. januar 2021
  • P2 Prisen 2021 – 26. februar 2021
  • Graf og Bruckner – 25. marts 2021
  • Sibelius og Brahms – 22. april 2021

Du kan læse mere om koncerterne på orkesterets hjemmeside.

Som medlem af SIND kan du få 25 pct. rabat på billetter til Mind the Music. Både hvis du køber billet til enkeltkoncerter og til hele serien. Kontakt os på landsforeningen@sind.dk, hvis du ønsker at modtage en særlig SIND-rabatkode, som du kan bruge ved bestilling og betaling af dine billetter.

 

Efterlysning: Vil du være med til at synliggøre SIND på Facebook og andre sociale medier?

Vi har lavet en Facebook-gruppe, hvor SIND-frivillige kan samles om at samarbejde om at like/dele/kommentere opslag. Både fra sekretariatet og fra lokalafdelinger. Debatter er kun synlige for medlemmer af gruppen.

I gruppen fortæller sekretariatet om opslag, man kan reagere på. Perioder med mange opslag, der kan likes/deles/kommenteres – fx Frivilligkonferencen eller Psykiatritopmødet – oprettes som begivenheder, som folk kan tilmelde sig.Tilsvarende kan lokalafdelinger og andre lave opslag, hvor de efterlyser hjælp til respons.

Forventningen er, at øget aktivitet ”vækker” Facebooks algoritme og fremmer, at systemet viser opslag for flere følgere. Det kan øge vores gennemslagskraft på de sociale medier, uden at vi behøver at bruge penge på digital markedsføring.

Hvis du har lyst til at være med i gruppen, skal du blot klikke på Facebook.

Hvis I i SIND-lokalafdelingen gerne vil i gang med jeres egen lokale side på Facebook, så har vi på SINDs hjemmeside en guide (fra 2017) med tips og tricks om både det tekniske og om fordeling af opgaverne.

 

SINDs landsmøde 2021

Næste år er det tid til at afholde landsmøde igen, nærmere bestemt d. 25-26/9-2021. Ligesom i 2018 afholdes det på Scandic Bygholm Park i Horsens.

Vi vender naturligvis tilbage med meget mere information på et senere tidspunkt.

 

SINDs sekretariat holder sommerferie

SINDs sekretariat holder sommerferie fra d. 13/7 til og med d. 7/8. Enkelte medarbejdere vil være på arbejde, men landsforeningen@sind.dk og tlf. 3524 0750 vil ikke blive besvaret.

Mandag d. 10/8 er der igen åbent for mail og telefon.

 

SINDs nyhedsbrev holder sommerferie

Næste nyhedsbrev bliver udsendt d. 30/7, og udkommer derefter om torsdagen i ulige uger.