Rådgivning 70 23 27 50

Her

SINDbladet april 2021 - Nr. 2

Her er lidt om, hvad du bl.a. kan læse i SINDbladet april 2021

Side 6 | Corona: SIND har styrket den lokale indsats.

Særlig økonomisk støtte fra flere sider har medført, at SIND kan øge indsatsen i en række byer. Fx er digitale samtalegrupper på Fyn, korsang i Herning og besøgsvenner på Frederiksberg blandt nogle af de i alt 28 aktiviteter, SIND har styrket.

Side 8 | Projektnyt: ‘Frisk i naturen’ er allerede en succes.

Projektleder Erik Holm Sørensen fik i sommer stillet 500.000 kr. til rådighed til projektet “Frisk i naturen” - et projekt i samarbejde mellem SIND og Miljøstyrelsen. Formålet er at bringe mennesker, der er psykisk sårbare, tættere på naturen. Opbakningen bag projektet overstiger allerede forventningerne. Du kan læse mere om “Frisk i Naturen” på Facebook: www.facebook.com/friskinaturen

Side 10 | Ny SIND-politik: Problemer med rusmidler samtidig med psykiske vanskeligheder skal løses hurtigere

Hver tredje, der lever med en psykisk diagnose, har på et tidspunkt gennem livet et problematisk brug af rusmidler. Men gennem årtier har det været svært for denne gruppe mennesker at få den rette behandling. Kommunerne har typisk ikke villet hjælpe med vanskeligheder med alkohol eller stoffer, før regionerne behandlede det psykiske. Og omvendt. Ambitionen med en ny SIND-politik, der netop er vedtaget i hovedbestyrelsen, er at bane vejen for nødvendige forandringer på området. Målet er en bredere indsats, der både omfatter behandling, social støtte, efterværn og sunde netværk. Rico Rasmussen er et af de mennesker, som har mødt problemerne i det nuværende system. I det nye SINDblad kan du læse mere om hans historie og den nye SIND-politik. SIND-frivillig Leni Grundtvig Nielsen, der er medarkitekt på den nye SIND-politik, fortæller i bladet også om baggrunden for den nye vedtagelse. Du kan også læse den nye politik på www.sind.dk/sind-mener

Side 13 | Podcast: Lægestuderende vil bygge bro mellem patienter og sundhedsvæsen.

Den 25-årige lægestuderende, Filip Søskov Davidovski, har produceret podcasts med fakta om psykiske diagnoser. Ambitionen er at forbedre kommunikationen mellem sundhedsvæsenet, patienter og pårørende. Indtil videre har 17.000 lyttet med. Filips podcasts er nu også tilgængelige på siderne om diagnoser på www.sind.dk 

Side 14 | Guide: Forebyg arvestridigheder i familien med et testamente.

Har du overvejet, om du skal oprette et testamente? Der kan være mange gode grunde til at oprette et testamente. Den største fordel ved et testamente er, at det er dig, der bestemmer, hvad der skal ske med din formue og dine ting, når du ikke er her længere, skriver advokat Marie Rud Hansen. Hun oplever ofte, at der opstår konflikter om arv i familier, hvilket et testamente kan forebygge. Du kan også læse om 59-årige Michael Møller, der i mange år har været aktiv i SIND. Han har både nævnt familiemedlemmer og landsforeningen i sit testamente. SIND kan hjælpe med udarbejdelsen af testamenter. Læs mere på www.sind.dk/testamente.

Side 16 | Guide: Skriveterapi kan hjælpe pårørende.

Omsorgsrollen kan være en svær og ensom rolle at have. Få hjælp til selvhjælp med Annette Aggerholm, som opfordrer pårørende til at skrive følelser tanker ned.

Side 18 | Portræt af en frivillig: SIND Syddanmark opsøger indflydelse. 

67-årige Anne Hvidberg Jørgensen har hun nok at se til som regionsformand for SIND Syddanmark. At kunne påvirke og forbedre forholdene for mennesker, der er psykisk sårbare, og deres pårørende giver hende værdi og mening – og så gør det ikke noget, at dagene en gang imellem er lange. Hun fortæller også om, hvordan hendes baggrund som både jordmoder og bedemand har hjulpet hende i det frivillige arbejde i SIND.

Side 20 | Ny daglig leder i SIND Pårørenderådgivning

55-årige Julie Krarup er netop tiltrådt stillingen som ny daglig leder af SIND Pårørenderådgivning i Aarhus, som er en landsdækkende aktivitet i SIND.

Side 21 | Ny leder af Psykologisk Rådgivning – SIND i København

Cand.psych. Tina Leen Louv, som tidligere har været frivillig i SINDs psykologiske rådgivning i København, er blevet leder for rådgivningen.

Side 22 | Peter Lund Madsen: Angst er ikke farligt i sig selv.

Hjerneforsker og radiovært Peter Lund Madsen er aktuel med en ny bog om angst hos børn og unge, som udkommer d. 27. april.

Side 24 | Børn med angst: 1.600 deltog i onlinekonference.

Nyttig viden. Nye ideer. Oplevelsen af at mange andre er i samme situation. Sådan lød nogle af tilbagemeldingerne fra de 1.600 deltagere i Foreningen for børn med angsts onlinekonference den 6. marts. Foreløbig har 7.800 set optagelsen af konferencen på YouTube.

Side 25 | SINDs MedicinRådgivning får faste lokaler i Aarhus.

Frivilligcenter Aarhus skal lægge hus til SINDs MedicinRådgivning, hvor det bl.a. vil være muligt at få rådgivning ansigt til ansigt.

Side 26 | SIND Ungdom: Gåture i naturen bryder ensomheden.

Samvær med fire andre er bedre end at være helt alene. Gennem vinterens coronanedlukning har SIND Ungdom Vestegnen og de øvrige klubber i stor stil arrangeret aktiviteter for mindre grupper.