Rådgivning 70 23 27 50

Her
Foto: Mia Kristina Hansen og Lotte Lykke til onlinekonference

Responsen fra deltagerne skabte store smil hos Mia Kristina Hansen og Lotte Lykke

Set i SINDbladet: Onlinekonference foreløbig set af 9.000 på YouTube

SINDbladet

Dette er en artikel fra SINDbladet april 2021: Nyttig viden. Nye ideer. Oplevelsen af at mange andre er i samme situation. Sådan lød nogle af tilbagemeldingerne fra de 1.600 deltagere i Foreningen for børn med angsts onlinekonference den 6. marts. I maj havde antallet af visninger på YouTube rundet 9.000

Af Henrik Harring Jørgensen og Kristian Ib.

Ambitionen var en stor konference på Christiansborg. Det satte coronarestriktionerne desværre en stopper for. Nødløsningen – en online konference – viste sig at være en meget bedre ide. Hele 1.600 fulgte med den 6. marts, da Foreningen for børn med angst sammen med forlaget Lindhardt og Ringhof gennem to timer zoomede ind på angstproblematikker hos børn og unge.
 

Syv oplægsholdere flankerede dagens moderator, DR-journalisten Mark Stockholm. Fx den kendte tv- og radiovært, bogaktuelle Peter Lund Madsen. Du kan se omtale af hans nye bog på side 22 i dette blad. Inden konferencen tog fart, sagde han til SINDbladet:

“Foreningen for børn med angst kan gøre noget, som jeg synes, er enormt vigtigt. Foreningen kan bringe folk sammen, som har den samme type af udfordringer. Derudover er der hele udvekslingen af information og det praktiske. Man kan få lov til at høre, hvad andre har af erfaring.”

Mange spørgsmål

Psykiater Jesper Pedersen, privat socialrådgiver Natacha Hansen og psykolog Carsten Juul fulgte op. De delte information, erfaringer og anbefalinger, der fik mange af de 1.600 tilhørere til tasterne. Mia Kristina Hansen, Foreningen for børn med angst, og Lotte Lykke, forlaget Lindhardt og Ringhof, bragte udvalgte spørgsmål og kommentarer videre til panelet.

Styrket indsats

Formiddagen blev rundet af politikere. Trine Torp (SF) medlem af Folketinget, Sophie Hæstorp (A) regionsrådsformand i Region Hovedstaden og Pernille Beckmann (V) borgmester i Greve Kommune var enige om meget. Først og fremmest at der er brug for at styrke den tidlige lokale indsats og for at sikre, at børn og forældre ikke behøver henvende sig mange forskellige steder.

Du kan stadig se hele konferencen online via foreningens kanal på YouTube eller linket på www.boernmedangst.dk/nyheder.  I maj havde antallet af visninger på YouTube rundet 9.000.


Du kan se tidligere udgaver af SINDbladet på www.sind.dk/bladet. Bladet udkommer seks gange om året. Hvis du er medlem af SIND, får du automatisk hjem i postkassen.