Rådgivning 70 23 27 50

Her

SINDs nyhedsbrev - 30. juli 2020

Mød Sophie – en af SINDs foredragsholdere | Vil du være SIND-bisidder? | Den Landsdækkende Telefonrådgivning har brug for frivillige | Ny folder fra Foreningen for børn med angst | SINDs sekretariat holder sommerferie

Sophie Bech Tønners

Mød Sophie – en af SINDs foredragsholdere

Sophie har oplevet angst, depression, OCD og spiseforstyrrelse, men hun er også uddannet cand.merc.(jur.) og mor til to. I sine foredrag beskæftiger hun sig med fødselsdepression, spiseforstyrrelse og rollen som pårørende.

Læs mere om Sophie her.

SINDs foredragsholdere er alle medlemmer af foreningen og stiller deres erfaringer med psykisk sårbarhed og sygdom til rådighed for alle, der vil vide mere. Bortset fra rejseomkostninger er det gratis at booke foredragsholderne, og måske kunne det være interessant for din SIND-lokalafdeling eller –regionskreds?

www.sind.dk/foredrag kan du læse om SIND-foredragsholderne og finde deres kontaktoplysninger. Så hvis du har en idé til et arrangement i din SIND-afdeling, skal du endelig tage kontakt.

 


 

Vil du være SIND-bisidder?

Hvis man skal til møde med en offentlig myndighed, har man ifølge forvaltningsloven ret til at medbringe en bisidder, som kan støtte og hjælpe.

Men det er ikke alle, der kender nogen, som kan være bisidder, og derfor har SIND gennem man år stillet bisiddere til rådighed for mennesker, der er psykisk sårbare eller pårørende til nogen med psykisk sårbarhed.

Som SIND-bisidder bliver du kontaktet af SIND, når en person i dit lokalområde har brug for støtte til et møde. Hvis du siger ja til opgaven, vil du først møde personen til en snak om sagen, og derefter gå med til mødet med myndighederne.

Det forventes, at en SIND-bisidder:

  • Har interesse for psykiatriens brugere og pårørende
  • Er empatisk, lyttende og god til at skabe struktur og dialog
  • Kan indgå i mindst fire bisidderforløb årligt
  • Vil være medlem af SIND og tilslutte dig vores værdigrundlag
  • Giver tilladelse til, at vi indhenter børneattest

Til gengæld tilbyder vi:

  • Basiskursus med introduktion til både SIND og bisidderrollen
  • Faglig supervision med øvrige bisiddere
  • Dækning af telefon- og transportudgifter
  • Deltagelse i SINDs frivilligkonferencer og kurser for frivillige

Måske er det noget for dig?

Hvis du vil være SIND-bisidder eller bare høre nærmere om ordningen, er du velkommen til at kontakte vores bisidderkoordinator på bisidder@sind.dk.

 


 

Den Landsdækkende Telefonrådgivning har brug for frivillige

Hvis du har lysten, erfaringen, empatien og ekspertisen, kan du som frivillig i SINDs landsdækkende telefonrådgivning hjælpe og rådgive mennesker, der er ramt af psykisk sårbarhed eller sygdom, og deres pårørende.

Vi tilbyder vagter nogle timer om måneden, som kan tilpasses de tidpunkter, hvor du har bedst tid. Som frivillig telefonrådgiver i SIND modtager du introduktion, oplæring og undervisning, og du kan gratis deltage i SINDs kurser.

Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at skrive til Den Landsdækkende Telefonrådgivning på dlt@sind.dk.

 


 

Ny folder fra Foreningen for børn med angst

I foråret startede Foreningen for børn med angst deres online forældrefællesskaber, hvor forældre til børn med angst kunne dele erfaringer og hjælpe hinanden med de udfordringer, der opstod eller blev værre ifm. coronakrisen.

I alt blev der afholdt 14 online workshops, hvor Carsten Juul, terapeut i metakognitiv terapi, og Gry Ravn Rønne, cand. pæd. Pæd. psych., deltog.

De bedste erfaringer og råd er nu blevet samlet i en folder, som kan downloades her.

 


 

SINDs sekretariat holder sommerferie

SINDs sekretariat holder sommerferie fra d. 13/7 til og med d. 7/8. Enkelte medarbejdere vil være på arbejde, men landsforeningen@sind.dk og tlf. 3524 0750 vil ikke blive besvaret.

Mandag d. 10/8 er der igen åbent for mail og telefon.